Tromsøregissøren Ole Giæver er snart klar med sin nye spillefilm kalt ”Mot naturen”.

Filmen handler om familiefaren Martin som er på helgetur i fjellet. Seeren får være med i Martins tanker og betraktninger, der det meste formidles usensurert. Giæver spiller selv hovedrollen, noe han opplevde som veldig spennende.

– Det satt ganske langt inne å stå foran kameraet selv, men jeg følte jeg kjente meg såpass godt igjen i karakteren. I tillegg hadde en forståelse for hvordan den skulle spilles, så etter å ha forhørt meg litt med andre bestemte jeg meg for å gjøre det, forklarer han ovenfor iTromsø.

Se den ferske traileren til filmen til høyre for saken!

Drar av buksa

Som hovedrolleinnehaver stiller Giæver opp i noen passe dristige scener, blant annet når han springer gjennom den nordnorske naturen, naken fra hofta og ned. Dette har ikke vært vanskelig ifølge Giæver selv.

– Det har egentlig gått ganske greit å spille inn de scenene. Når jeg selv har stått foran kamera har jeg co-regissør Marte Vold til å hjelpe meg med å se ting litt utenifra, samt gi meg tilbakemeldinger på ting, sier han.

Vil bak kamera igjen

Til tross for at han nå for alvor har fått smake på skuespilleryrket, tror han ikke det blir noen nye roller med det første.

– Jeg ser fram til å bare være regissør i min neste film. Jeg skal aldri utelukke at jeg blir å se foran kamera igjen, men det blir i så fall i fremtiden, forteller Giæver.

Til Canada

6. september har filmen verdenspremière under filmfestival i Toronto, noe han gleder seg veldig til.

– Det blir veldig gøy å komme ut å se hvordan publikummet i en annen del av verden opplever filmen min. Men samtidig gleder jeg meg minst like mye til å vise den fram i Tromsø, en by jeg alltid er glad for å komme til, forteller en spent Giæver.

19. september har nemlig filmen norgespremière, med en premièrefest i Tromsø for å sparke det i gang.

– Jeg kommer oppover for å delta på premièrefesten, det jeg gleder meg veldig til, konstaterer han.

UT PÅ TUR: I "Mot naturen" får vi være med familiefaren Martin på helgetur i fjellet, mens vi får oppleve hva som foregår i tankene hans under turen. Foto: FILMWEB
Foto: FILMWEB
Foto: FILMWEB
Foto: FILMWEB
Foto: FILMWEB