Den 13 minutter lange filmen viser fram livet som pasient og tannlegestudent i Nord-Norge, blant annet med situasjoner fra et venteværelse og fra tannlegestolen. Filmen ble vist fram for tannlegestudenter fra hele Norden.

– Odontologiske Leker er en samling for studenter fra Norge, Sverige, Finland og Island. Vi var blant annet sammen med studenter fra Oslo, Bergen, Malmø og Umeå, sier Ka Yan Tang i Odontologforeningen i Tromsø.

God respons

Lekene ble avsluttet med bankett for tannlegestudentene på Grand Hotel i Oslo.

– Vi stilte med denne filmen som underholdningsbidrag. Den slo an hos de andre studentene og vi fikk god respons, sier Tang. Hun forteller at humor ikke er fremmed for Tromsø-tannlegene.

– Da vi hadde fjerdeårspraksis i Harstad, laget vi en film derfra også. Tannlegestudentene i Tromsø liker litt god humor.

Trampeklapp

Erlend Lund, som står bak filmen, forteller at det nærmest er en plikt å stille med et underholdningsbidrag når det er Odontologiske Leker.

– Det er en uskreven regel. Vi lånte klinikken for å lage denne filmen og vi harselerer litt med de andre studiestedene. Takhøyden er stor og vi får igjen med samme mynt av de andre. Filmen ble godt tatt imot og det var trampeklapp, sier Lund. Filmingen tok ti timer og ble etterfulgt av 48 timer med redigeringsarbeid.

– Det gikk jo en hel helg, men det var verdt det.