iTromsø skrev i går om nattugla som kolliderte med et busskur og endte med å knuse det bakre vinduet. Bussjåføren valgte å fullføre ruta si til tross for hendelsen.

LES SAKEN: Nattugla knuste busskur

Vanskelig bak

Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina, kjente ikke til hendelsen da iTromsø kontaktet han i går, men han har i dag fått oversikt over situasjonen.

– Jeg har fått sjekket det opp, men ikke snakket med sjåføren selv enda. Det som skal ha skjedd er at han har lagt seg for mye til venstre når han svingte ut, noe som gjorde at bakenden traff busskuret, sier Nilssen, som legger til at slike uhell kan skje med bussene.

– Når de svinger går bakenden 1,5 meter ut, noe som gjør at man må være spesielt oppmerksom. Med disse store bussene skjer slike uhell av og til.

– Skulle fått ny buss

Han mener dog at de skulle fått satt inn ny buss, selv om han har forståelse for at sjåføren tok ei selvstendig vurdering.

– Dette var i halv fire tida på natta og sjåføren tok ei vurdering på stedet. Men vi skulle selvfølgelig fått en ny buss, vi skal ikke kjøre rundt i busser med knuste vinduer, konstaterer Nilssen.

Skal følges opp

Nå skal hendelsen følges opp på rutinemessig vis.

– Vi har rutiner på hvordan vi følger opp sjåfører etter slike hendelser, så det vil bli gjort. Ellers er nytt glass allerede på plass i bussen og det meste ryddet opp i, konstaterer driftssjefen.

Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina.