Tromsø sentrum en søndagsformiddag er stille og rolig. Regn i lufta og sur vind kan få de fleste til å holde seg innendørs. Noen få har likevel funnet veien til byens gater, de fleste turister i regntøy og med sekk på ryggen. Utenfor Polarmuseet står Tasya Talitha Helindra og Cyrille Alain Binoist med utsikt mot Ishavskatedralen og Fjellheisen. De har reist fra Paris og er nå på en opplevelsesreise i Norge.

- Vi hadde lyst til å utforske Norge. Særlig hadde vi lyst til å oppleve nordlyset, og kanskje dra på tur med hundeslede, sier Helindra, godt innpakket i en solid regnponcho. På spørsmål om hva de synes om været, ler de.

- Vi hadde nok forventet mer snø, men nå regner det. Vi skal gå og se litt i byen, biblioteket her ser veldig fint ut, sier paret. Som mange andre har de kommet til Tromsø med Hurtigruta, og veien går videre til vestlandet til uka.

Full fart

Mange turister velger å ta turen ut fra Tromsø sentrum. Denne søndagen har både et cruiseskip og hurtigruta lagt til kai, noe som skapte stor trafikk på Tromsø Villmarkssenter i Håkøybotn. Resepsjonist Stéphanie Langlois forteller om stor pågang på turene med hundeslede.

- I dag har vi hatt 300 gjester. Omtrent 180 fra cruiseskipet, 50 fra hurtigruta, og ellers andre turister, forteller Langlois, før en hel haug med turister kommer inn i resepsjonen, tilbake fra tur med hundeslede. De er våte, men fornøyde. Været har tydeligvis ikke lagt en demper på utferdstrangen til turistene denne søndagen.

Utenom det vanlige

Noen av turistene som har funnet veien ut til Villmarkssenteret i Håkøybotn, er ekteparet John og Patsie Bagot fra England. De har vært ute på tur med hundeslede, og forteller om en våt fornøyelse. De er likevel fornøyde med dagens utflukt.

- Dette ville vi gjort uansett vær, og dette er jo noe folk gjør når de kommer til Tromsø, sier ekteparet Bagot. Været er ikke så viktig, på Villmarkssenteret er det opplevelsen som står i fokus.

- Dette er noe helt annet enn hva vi kan oppleve hjemme. Det er utrolig vakkert, sier Patsie, som feirer bursdagen sin med hundeslede-tur.

- Virkelig noe utenom det vanlige, smiler hun, før hun setter kurs mot garderoben med tørre klær.

UTFORSKER NORGE: Cyrille Alain Binoist og Tasya Talitha Helindra har kommet fra Paris for å oppleve Norge. Foto: Marius Fiskum. Foto: Marius Fiskum
TROSSET VÆRET: Ekteparet Patsie og John Bagot fra England var på tur med hundeslede i regnværet. Foto: Marius Fiskum. Foto: Marius Fiskum