TOMASJORDNES: Nordwik Marinaer AS har lenge kjempet for å få realisert sin plan. Ifølge Svein Kristian Wikstrøm, som eier selskapet sammen med Roger Nordmo, hadde opprinnelig planer om å bygge 117 plasser. Nå er antallet redusert til 87 – blant annet for å imøtekomme motstanderne av en etablering.

Passe størrelser

– Vi kan leve med reduksjonen og tror størrelsen er grei. Målet er å starte salget om ikke lenge. I første omgang gir vi beboere på og rundt Tomasjordnes en fortrinnsrett. Det skyldes at mange – i sin tid – kjøpte leilighet i bydelen for å få en båtplass. Derfor er det viktig at de samme interessentene får denne fordelen, mener Wikstrøm.

God erfaring

Ifølge Wikstrøm innehar Roger Nordmo den nødvendige kompetansen rundt drift av båthavner. Han har i ett par tiår etablert og drevet anlegg fra Oslofjorden til Mørekysten.

Nordwik Marinaer AS vil selge båtplassene med selveiergaranti. Det betyr at hver enkelt kan bruke sin plass som de selv vil.

Ikke avskrekkende

– Vi legger opp til 50.000 kroner per breddemeter – en pris som ikke er avskrekkende. Da får kjøper en topp moderne plass samt gode fasiliteter.

Svein Kristian Wikstrøm sier at behovet for båtplasser er stort lokalt. Derfor er han ikke redd for å få solgt den nye marinaen.

Foto: Ronald Johansen