Endelig skjer ting for det Oslo-baserte bandet The Northern Belle med tromsøjenta Stine Andreassen i front.

10. april slippes singelen «Don´t You Go, Don´t You Dare», 23. april spiller de som oppvarmingsband for Ida Jenshus på Driv og 22. mai kommer deres første album.

I tillegg til alt dette står Buktafestivalen for enda en gledelig nyhet. The Northern Belle skal nemlig spille under sommerens festival i Telegrafbukta.

Vokst opp i Bukta

– Det er helt fantastisk! Jeg kan ikke tenke på noe annet som gjør meg mer glad enn at vi skal spille på Buktafestivalen, sier Andreassen som er bosatt i Oslo og jobber i platebutikken Big Dipper.

Les også: Gammelt møter nytt i musikkvideo

Selv har hun vært på Buktafestivalen flere ganger hvor hun har lært litt av hvert om musikk og livet.

– Jeg har grint, hoppet, vært kjip ungdom og egentlig gått gjennom alle faser. Musikksmaken har endret seg og jeg sang en gang med Mining in Yukon der i 2010. Det var nok starten på det hele hvor jeg flytta til Oslo like etter.

Inspirert av «Jolene»

Hun og de andre seks medlemmene spiller countrypop og har fått positiv oppmerksomhet fra Oslos folk/country-fans. I første omgang får de lytte til singelen «Don´t You Go, Don´t You Dare» som er inspirert av en meget kjent country-låt.

Les også: Her er The Northern Belles nye musikkvideo

– Vi har forsøkt å få lyden litt mer skitten med utgangspunkt i Alison Krauss. Singelen vi slipper nå er sterkt inspirert av låten «Jolene» av Dolly Parton, med tanke på teksten, sier Andreassen som nesten ikke kan vente med å komme nordover for å vise fram musikken til bandet.

Vederkast også klar

Buktafestivalen slapp også tromsøbandet Vederkast som det andre bandet fra nord som får spillejobb på festivalen.

– Bandet spiller en blanding mellom hardrock, stoner, progrock og metal og har en kraftig vokal, et tight komp og fengende melodier. Vederkast består av erfarne og meget dyktige musikere som vi kjenner fra blant annet band som Taliban Airways, Just did Doris, Turdus Musicus og Rocketboyz, skriver festivalen i en pressemelding.