Tirsdag og onsdag i neste uke arrangeres nemlig «LilleUka» for første gang, som del av StudentUka på UiT. Dette er et tilbud til barna i studentbarnehagene i Tromsø.

– Vi ønsket å gi et tilbud til en studentgruppe som ikke så ofte er i fokus, og har hentet inspirasjon fra MiniUka i Trondheim, forteller sjefen for StudentUka, Ida Morgenstierne.

Les også: Her bryter studentene plutselig ut i sang.

350 barn

– Det går 350 barn i studentbarnehagene, og vi ønsker å samle dem på campus. Vi vil vise fram mangfoldet i barnehagene og hva de holder på med, forteller Gro Nilsen, festivalsjef for LilleUka og styrer på Gimle Studentbarnehage.

På programmet står både konserter, teater og andre aktiviteter - og barnehagene har hatt ulike ansvarsområder i programarbeidet.

– Cluet er at dette er barnehagenes prosjekt, og det har sittet en fra hver barnehage i styringsgruppa. Hver barnehage har valgt noe som de vil bidra med, noe som henger sammen med det barnehagen har fokus på, sier Nilsen.

Les også: Arrangerte auditions for revyspirer.

Blir kjent med UiT

– Vi synes det er koselig at ungene kan få bli litt kjent på UiT, og få være på campus. Dette er også en del av å skape et levende campus og et godt miljø, mener administrerende direktør i samskipnaden, Hans Petter Kvaal.

Nilsen håper LilleUka er noe de skal kunne fortsette med i de kommende årene.

– Dette skal bli en gøy happening for ungene, og vi tror de kommer til å synes det er stas. Det er viktig å fenge dem med aktiviteter, og alle unger er jo glade i musikk og dans, sier hun Nilsen.

Les også: Linnéa Myhre gjester StudentUka.