Stylist og castingagent Nina Erdahl var i Murmansk i Russland for noe måneder siden for å bidra med kostymedesign på barneteaterskolen i byen.

Her kom hun i kontakt med Elena Krynzhina på skolen, som snakket om den unge kunstneren Alexandra Bogatyreva (5) og hennes bilder. Krynzhina kjenner Bogatyrevas bestefar, og kjente slik til henne.

– Elena ville gjerne vise fram bildene som Alexandra har malt, og spurte meg om hvor de kunne ha en slik utstilling. Jeg har en sønn på 7 år, og tenkte at dette måtte være midt i blinken. Det er flott at unger også får gå på kunstutstillinger, og jeg sa meg villig til å ha denne utstillingen i lokalene mine, forteller Erdahl.

Les også: Se bilder fra sjakkwalken!

Sniktitt

Mandag var det ”snikpremiere” på utstillingen, og dit fikk Erdahls sønns skoleklasse komme.

Mia Charlotte Jansen (7), Aurora Linnea Arvesen Arntsen (6), Mathias Erling Marvik (7) og Elias Øyen (7) syntes det var spennende å få gå på kunstutstilling i skoletiden.

– Det er veldig fint og gøy, mente Mia.

– Og det er artig å se på bilder, supplerte Mathias.

Ungene syntes bildene som var utstilt var kule.

– Og ett av dem lignet på jorda som vi bor på, fortalte Mia.

– Vi maler av og til hjemme og av og til på skolen.

Les også: Til "verdens ende" for å spille inn film.

Dikt

Kunstneren selv kunne ikke komme på utstillingen, men fra Russland hadde både initiativtaker Elena Krynzhina og tolk Ekaterina Bespalova kommet.

Krynzhina har i tillegg skrevet dikt til hvert av bildene - som kan sees på utstilling fra åpning 7. oktober og cirka ei uke fram i tid.

– Utstillingen viser at kunst ikke har noen alder – her er det bilder av et barn og dikt av en voksen som passer sammen, forklarer Krynzhina.

7. oktober klokken 18.00 er alle kunstinteresserte barn invitert på vernissasje.

Les også: Her bryter de opp i gamle fordommer.

DIPLOM: Nina Erdahl fikk tildelt et diplom for sitt samarbeid med russiske kunstnere fra Elena Krynzhina og Ekatarina Bespalova. Foto: Ida Ramberg