Steinsund ble skutt om kvelden mandag 22. september 2014, og ble funnet drept i gangen i sin egen bolig tirsdag 23. september.

Politiførstebetjent Marit Sundstrøm la i tingretten fredag fram opplysninger rundt tiltaltes telefonbruk og bruk av internett.

Les alt om rettssaken her

Sendte SMS

Sundstrøm har jobbet som etterforsker i dobbeltdrapssaken, og i en periode også som etterforskningsleder. Hun gjennomgikk blant annet kontakten mellom drepte Hermod Magne Steinsund og tiltalte.

Ifølge politiførstebetjenten er den første kontakten som politiet har funnet mellom de to fra juli 2013.

Den 20. september – tre dager før Steinsund ble funnet drept – ble en SMS sendt fra tiltaltes telefon til Hermod Steinsund klokken 20.12. I innholdsdata og trafikkdata fra Steinsunds telefon fant politiet den aktuelle SMS-en igjen den 22. september 2014.

Prøvde å ringe like før drapet

Den siste kontakten som er registrert mellom den drepte og den tiltalte 50-åringen er på selve drapskvelden, mandag 22. september 2014.

– Tiltalte sender en melding til Steinsund klokken 16.10. Han får ikke svar. Det fordi Steinsunds telefon på det tidspunktet ikke er aktiv, forklarte Sundstrøm i tingretten.

Tiltalte prøver deretter å ringe Steinsund klokken 19.24. Det er ifølge politiet omtrent 25 minutter før Steinsund ble skutt og drept i sin bolig i Blomliveien.

Kjøpte ammunisjon

Politiførstebetjent Sundstrøm la også fram tiltaltes bruk av internett.

Der kom det blant annet fram at den tiltalte 50-åringen vant et bud på ammunisjon 1. mai 2014.

– Han betaler 600 kroner for ammunisjon. Det skal være snakk om 50 stykk patroner.

Den 18. mai 2014 kikker også tiltalte på en annonse om en revolver til salgs.

Den 19. september 2014 gjør tiltalte et kjøp på eBay.

– Han gjør søk på en «357 speed loader Colt». Etter dette blir det gjort kjøp, forklarte Sundstrøm.

Hun legger til at hurtigladeren kom i posten til tiltalte etter at han ble pågrepet av politiet 24. september. Politiet fant den da i posten til tiltalte.