Med våren øker trafikken på returstasjonene, og på returstasjonen på Remiks Miljøpark opplever de hver vår lange køer av biler som vil levere sitt ryddeavfall.

– Derfor holder vi fra og med i dag lørdagsåpent mellom 10.00 og 16.00 som et tilbud til husholdninger, sier informasjonsrådgiver i Remiks Miljøpark AS, Ivar Sture Handeland.

Tilbudet gjelder ikke næringslivet, og på grunn av kapasitet tar de heller ikke imot lastebiler på ekstradagen. Bruktbutikken vil dessuten være stengt.

– Ordningen med lørdagsåpent vil vedvare til Remiks åpner «Returstasjonen Sør» for sesongen. På grunn av omfattende anleggsarbeid er foreløpig dato satt til 6. juli, forteller Handeland.

Ryddesesong

Tilbudet skal ha blitt svært godt tatt imot, og spesielt på sosiale medier har tilbakemeldingene vært positive.

– Dette tror vi det er behov for, det er jo sesong for rydding nå, sier Handeland.

Og det var flere som hadde fått med seg lørdagstilbudet.

– Det har vært ganske bra med folk her, så det er litt å gjøre, bekrefter kundeveileder Stian Johansen ved Remiks Miljøpark AS.

Jill Johansen var blant dem som hadde tatt turen innom for å kvitte seg med litt søppel.

– Vi har jo med oss alt mulig rart vi ikke trenger som kan kastes, sier Johansen.

Hun synesn det er veldig bra at returstasjonen nå holder åpent på lørdager.

– Da rekker man innom når man har tid. Dette er absolutt noe jeg kommer til å benytte meg av, sier Johansen.

Glade for tilbudet

Også Line og Svein Stormo var innom med avfall.

– Litt rydding og litt oppussing så har man plutselig en del som må kastes, sier Line Stormo.

Både hun og mannen er glade for de ekstra åpningstidene.

– Vi jobber begge sent, så vi rekker sjelden innom til vanlig. Nå har vi mulighet til å komme på et bedre tidspunkt, og det setter vi stor pris på, avslutter Stormo.

Remiks forventer stort påtrykk av besøkende og oppfordrer til at man sorterer avfallet sitt før man kommer til returstasjonen.

FORNØYDE: Line og Svein Stormo er svært glade for at Remiks nå holder lørdagsåpent og benyttet anledningen til å få unna litt oppsamlet avfall. Foto: Håkon Steinmo
MANGE INNOM: Kundeveileder ved Remiks Miljøpark AS, Stian Johansen, kan fortelle at det har vært mange som har benyttet seg av den første lørdagsåpne returstasjonen. Foto: Håkon Steinmo