Norges sjømatråd har et prosjekt kalt ”Fiskesprell” hvor skoleklasser får tildelt 3.000 kroner til å gå til innkjøp av fiskemat med tilbehør. Disse midlene hadde 6A og 6B fått og de inviterte derfor både klassene, familier og søsken til storslagent festmåltid hvor ni av elevene var kokker.

På menyen sto bakt laks, kald kokt laks, reketortilla på thailandsk vis og sashimi. Da selvfølgelig med tilbehør som kokte poteter, kokte gulrøtter og agurksalat. En av initiativtakerne var mamma Hanne Sofie Roaldsen .

– Fiskesprell er et viktig tiltak for å få ungene til å bli glad i det å lage fisk. Det tror jeg de har blitt i dag siden det både har vært ansvarsfulle og flinke.

Vask fingrene

Ungene selv viste stort engasjement for kokkeleringen og kunne komme med både gode tips og råd.

– Det aller viktigste er å vaske fingrene først og så kuttet vi opp alt av grønnsaker, sier Jesper Roaldsen (11).

– Vi delte oss inn i grupper, så alle hadde forskjellige ansvarsområder slik at alt ble gjort på riktig måte, sier Henriette Guttormsen (11).

Veldig godt

Intensjonen bak sjømatrådets prosjekt er å øke interessen for det å tilberede og spise fisk. På Bjerkaker ble resultatene positive.

– Før likte jeg ikke fisk i det hele tatt, men etter å ha laget og spist det i dag liker jeg det plutselig veldig godt. Ja, til og med den rå fisken, sier Guttormsen.