Hvis du skal til eller fra flyplassen på søndag vil du fort støte på utfordringer. Strekningen mellom flyplassen og Giæverbukta er nemlig stengt for vanlig trafikk i tidsrommet 12.00 til 17.30. Det samme gjelder også brua over til Kvaløya. Årsaken er at sykkelrittet Arctic Race of Norway passerer to ganger i nevnte tidsperiode.

– Det vil by på noen utfordringer, det er helt klart. I dette tidsrommet har vi rundt 2.000 reisende som blir påvirket, samt 70 ansatte, forteller Ivar Schrøen, kommersiell direktør i Avinor Tromsø, som har en hovedoppfordring:

– Beregn ekstra tid, og planlegg godt på forhånd, sier Schrøen.

SE VIDEO AV HELE LØYPA HER!

Dette gjør du

Han har sammen med kommunen og politiet brukt de siste dagene på å planlegge hvordan de skal løse utfordringene på søndag. Det de har bestemt seg for å satse på er kollektiv transport.

– Vi sperrer av veien for vanlig trafikk rundt klokka 12. Da vil det kun være ett felt åpent, der det vil gå kollektiv trafikk, forteller politiets innsatsleder Morten Renland.

Her vil de slippe gjennom taxier, rutebusser og flybusser. Det anbefales dog å beregne ekstra god tid om man skal benytte seg av dette.

– Vi vil kun ha mulighet til å ha trafikk en retning om gangen, så selv om man bruker kollektivt må man forvente en del venting, forklarer Renland.

Kvaløyaproblemer

For dem som bor på Kvaløya blir det ekstra vanskelig å komme seg til flyplassen på søndag, ettersom brua er stengt i store perioder. Det som dog er mulig er å benytte seg av bussene som går en times tid søndag ettermiddag.

– Omtrentlig mellom klokka 14.30 til 15.30 vil det være vanlige rutebusser som går fra Niseveien til sentrum, via flyplassen naturligvis. Man burde dog beregne litt ekstra tid hvis man skal benytte seg av dette, og vi kan ikke garantere at disse ikke fylles opp fort, sier kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, Pål Jakobsen.

– Bli med på festen

Han oppfordrer samtidig de som vil, til å bli med på sykkelfesten mens de venter.

– Man kan jo komme før klokka 12, sette fra seg bagasjen, for så å være med på sykkelfesten fram til man skal fly, sier Jakobsen, og legger til:

– Dette er jo en av de beste tilskuerplassene.