Etter det treårige ingeniørstudiet ved Forsvarets ingeniørskole i Lillehammer, kan Tromsø-jenta jobbe som "cybersoldat" i Forsvaret.

-Jeg føler meg både stolt og lettet over å klart meg så bra gjennom det knallharde opplegget på fellesutaket. Vi gikk gjennom nøyaktig det samme opplegget som guttene. Feltuka var tøff, men jeg klarte det, og det gir meg en motivasjon til å gå videre, sier Conradi.

Topputdanning

Ifølge Forsvaret er kampen om utdanningsplassene i Forsvaret blitt hardere. 5500 norske ungdommer søkte i år på ulike lederutdanninger i Forsvaret. Rundt 500 av disse søkte seg til ingeniørutdanningen på Lillehammer i år - det er en økning på 67% i forhold til året før.

– Vi kan med hånden på hjertet si at de 40 studentene vi har plukket ut, er de beste vi kunne få. Samtlige kandidater har bestått opptaksprøvene med god margin. Spesielt gledelig er det at kvinneandelen i årets kull er rekordhøy med hele 22,5%, sier sjef for Cyberforsvaret, generalmajor Roar Sundseth.

I tillegg til at alle kandidatene måtte ha karakterer over gjennomsnittet fra videregående, ble kandidatene testet både mentale og fysisk. For å sikre seg studieplassen, måtte ungdommene også skrive en presentasjon av seg selv, samt begrunne søknaden.

Stolt og lettet

Sandra Reil Conradi gleder seg til å ta fatt på de tre studieårene på Lillehammer.

- Det kommer til å gi meg unike kunnskaper faglig, men også på det menneskelige planet, sier Kvaløy-jenta.

Forsvaret kommer til å bruke 1,5 millioner på Conradi i løpet av det 3-årige ingeniørhøgskolestudiet på Lillehammer.

Foto: Arnfinn Rognmo, Cyberforsvaret