TINGHUSET: Tredje dag i ankesaken startet med at den drapstiltalte 50-åringen hevdet seg forgiftet av politiet. Han fortalte for dommeren at han følte seg syk på åstedsbefaringen som fant sted i går og hevdet det skyldtes matforgiftning i lunsjen.

Les også: Forsvarer har sørget for at nye bilder skal vises for retten.

Hindring

– Hvem er det du mener har forgiftet deg, ville dommeren vite.

– En eller alle politibetjentene som førte meg ned fra retten i går, sa tiltalte, som hevder han er blitt forgiftet i et forsøk på å hindre ham i å føre sine beviser for retten.

Les også: Frafaller flere vitner i ankesaken.

Forlot retten

Han påsto også at politiet hadde beslaglagt brillene hans for å hindre han i å se og å lese sine egne notater, noe de aktuelle politibetjentene avkreftet. Etter en drøy halvtimes tid med avklaringer mellom dommer og forsvarer, forlot tiltalte rettssalen. Hovedforhandlingene fortsetter og det er ikke kjent om tiltalte vil returnere til rettssalen i løpet av dagen.

Mental tilstand

Onsdag vil kriminalteknikerne forklare videre om sine undersøkelser i boligene hvor politiet mener to drap er begått, samt at en lydsakkyndig vil fortelle om lydnivået ved revolverskudd i de aktuelle leilighetene. De rettspsykiatriske sakkyndige, professor Knut Waterloo og psykiater Karl Heinrik Melle, samt tre sakkyndige som observerte den tiltalte på Dikemark, skal forklare seg om den tiltaltes mentale tilstand.

I tingretten pekte de rettspsykiatriske sakkyndige på flere diagnoser hos den drapstiltalte, men de konkluderte med at han verken var eller er psykotisk – og dermed er strafferettslig tilregnelig.