Det forteller festivalleder for litteraturfestivalen Ordkalotten, Ingvild Solstad-Nøis.

– Novellecupen ble jo en liten suksess i løpet av de fire årene vi har hatt det, men nå kanskje det var på tide å gjøre en liten vri på konseptet, sier hun.

Ifølge Solstad-Nøis er det å skrive dikt blitt mer og mer populært, ikke minst i sosiale medier. Såkalt «Instagram-poesi» er i vinden, og det er dette engasjementet som Ordkalotten ønsker å dra nytte av.

iTromsø-leserne velger finalistene

– Det etablerte litteraturmiljøet er kanskje litt kritisk til fenomenet, men vi mener at det er noe vi ønsker å være med på. Dessuten er jo litt kortere dikt mer avis-vennlig, sier hun.

For rent praktisk vil konkurransen foregå omtrent på samme måte som tidligere. Av bidragene som sendes inn vil 32 dikt bli valgt ut, og bli publisert i iTromsø.

FESTIVALLEDER: Ingvild Solstad-Nøis sier at deltakerne i «Poesicup» må være bosatte i Tromsø og kunne delta i et finalearrangement der de skal lese opp sine egne dikt.

Av de 32 vil åtte bli stemt fram av iTromsøs lesere til en finale som vil avholdes den 10. november.

– Finalen vil foregå på Ordkalotten med publikum til stede, og publikum i salen vil kåre en gullvinner og en sølvvinner, forteller Solstad-Nøis.

Må lese egne dikt foran publikum

Finalistene må være til stede på arrangementet og lese opp sine egne dikt for publikum.

– Derfor har vi satt som krav at deltakerne må bo i Tromsø slik at de kan komme til finalekvelden, sier festivalsjefen.

Tema for konkurransen er «Arv», og diktene som sendes inn må være på 12 verselinjer eller mindre. De må være skrevet på norsk.

«Poesicup» er et samarbeid mellom Ordkalotten, Samfunnsløftet og iTromsø. Vinneren av konkurransen vil motta 12.000 kroner og andreplassen premieres med 8.000 kroner.