Tromsømannen eier og driver Internasjonalt Matsenter i sentrum.

Natt til 30. januar 2011 tok en dømt kriminell seg inn i lokalene og stjal safen og innholdet. Få dager senere ble gjerningsmannen pågrepet i Oslo med 345.000 kroner i lommene.

Ble dømt

Albertsen var i mange måneder ukjent med tyvens identitet og at politiet hadde pågrepet ham.

– Lenge etter tyveriet fikk jeg besøk av en person som kjente gjerningsmannen. Han fortalte i detalj om hvordan tyveriet hadde foregått. Det var opplysninger informanten også forklarte seg om til politiet, sier kjøpmannen.

Ingen tvil

– Normalt hadde jeg ikke tatt utsagn fra denne personen for god fisk. Men den detaljkunnskapen han hadde, gjorde at jeg ikke var i tvil om at han snakket sant og at han hadde informasjonen fra tyven.

Med det som bakgrunn, startet Julio Albertsen prosessen for å få beslaget på 345.000 kroner utlevert.

Hodet mot veggen

– Men jeg stanget hodet mot veggen og ble en kasteball mellom juristene i Oslo og Tromsø. Nå har jeg fått vite at forholdet er henlagt lokalt og at pengene ikke lenger er i beslag, men oversendt statskassen.

Årsaken til at Albertsen hadde 550.000 kroner i butikksafen, var at datamaskinen hvor dagsomsetningene ble registrert, kollapset. I den tiden det tok å få tak i en ny med det spesielle dataprogrammet, ble pengene liggende i safen.

Gjerningsmannen

Per Niklas Hafsmoe – daværende politiadvokat i Oslo – har i brevs form orientert Albertsens advokat, Espen Lindmo, at gjerningsmannen – som aldri har fortalt hvor de beslaglagte pengene stammet fra – er dømt.

Ifølge Hafsmoe er pengene inntatt i dommen og derfor ikke i politiets besittelse. Derfor må tromsøadvokaten gå andre veier i det statlige byråkratiet i håp om at klienten skal fra pengene.