Har du brukt den fine soldagen i dag til å ligge ute i hagen? Da håper vi du har husket å ta inn håndkleet etterpå..

Fra 23 grader til regn

Sommeren i år har ikke akkurat vært den beste på værfronten. Statistikken til yr.no viser at snitttemperaturen i Tromsø har vært 11,7 grader de siste 30 døgnene.

Men onsdag glimret sommerværet til igjen.

- På Vervarslinga ble det målt 22,5 grader i dag, forteller vakthavende meteorolog på Vervarslinga for Nord-Norge, Signe Røysland Sørlie.

På Holt ble det målt 22,8 grader, på Langnes 20,5 grader, Stakkevollan målte den høyeste temperaturen med sine 23,1 grader og Tromsdalen fikk 20,4.

Onsdag ble med andre ord den fjerde sommerdagen i Tromsø.

- Det er den fjerde dagen på Vervarslingas målestasjon med over 20 grader, men det er vel enkelte stasjoner som har fått over 20 grader enda en dag, forteller Sørlie.

Et værskifte

Etter den varm soldag, tok godværet brått slutt da regnet meldte sin ankomst.

- Det er ikke ventet så veldig mye regn, det kommer litt nå og så passerer det værskifte den neste timen. Det er det samme været som ga veldig mye nedbør i Sør-Norge det forrige døgnet, men det gir ikke like mye her, sier meteorologen.

Torsdagsværet er preget av skyer og regn, men på fredag er det igjen muligheter for å se sola.

Vått i helga

- Fredag er det store sjanser for sol, men helgen ser ikke så veldig bra ut. Lørdag ser ut til å bli en ganske våt dag og det vil nok fortsette utover det meste av søndagen også. Videre blir det ganske ustabilt, så det blir en del nedbør.

- Så nå er sommeren over?

- Nei, jeg vet ikke om vi skal si det helt ennå. Det kan fremdeles komme noen fine perioder innimellom.

- Noen over tjue grader tror du?

- Det ser ut som det kommer litt varmere luftmasser i starten av neste uke, så det kan være en liten mulighet. Kanskje, kanskje på tirsdag, men det er litt langt frem å si. Også på fredag kan det bli varmt, men det skal vel litt til før det tipper 20 grader, sier Sørlie.

- Det høres ikke særlig lovende ut.

- Nei, det er dessverre ikke særlig oppløftende værnytt.

5,5 grader i juli

Kaldest i juli var 13. juli med en temperatur på 5,5 grader, noe som står i sterk kontrast til fjorårest varmeste sommerdag.

I 2014 kunne nemlig 10. juli skilte med en temperatur på 29,7 grader.

REGNVÆR: Denne skjermdumpen viser regnet som er på vei mot Tromsø kl 21 onsdag kveld. Foto: Skjermdump YR