I nesten 20 år har alle motorsykkelentusiaster gledet seg til 25. mai, dagen da hobbyen deres markeres i samhold med andre syklister med samme interesse. Under begivenheten har alle som ønsker mulighet til å delta i paraden som går fra Tromsdalen til Storgata og ender i en utstilling av alle syklene midt i sentrum.

– Vi har bare fått positiv respons, hele arrangementet gikk knirkefritt, så jeg er kjempefornøyd, sier Geir Evanger, medlem i motorsykkelrådet.

MC-klubber samarbeider

MC-rådet består av representanter fra de forskjellige motorsykkelklubbene i Tromsø, som i samarbeid med andre frivillige har planlagt arrangementet allerede fra høsten av. I år var det hele 230 deltakere i paraden, og i tillegg til dette kommer de 45 frivillige som oppholdt trafikken og tilskuere som er vanskelige å telle.

– Det er absolutt et stort antall mennesker som er involverte, og alle jobber frivillig. Dessuten går alt av overskudd går til veldedighet, så dette er virkelig basert på engasjement og frivillighet, forteller Evanger, som selv sto som vakt under paraden og har vært med på planlegging og arrangering av begivenheten flere ganger.

Fantastisk miljø

Evanger har selv kjørt motorsykkel siden 1985, men hevder at det finnes deltakere som har holdt på mye lengre enn han selv har gjort. Han forteller også at de har et fantastisk miljø, og han liker at mennesker med samme interesse og hobby har mulighet til å møtes og å ha det trivelig sammen.

– Det kan sammenlignes med en modellflyklubb eller nesten hvilken som helst annen klubb. Det er snakk om folk med samme hobby som møtes for å være sosiale og være i hyggelig samvær.

Ikke ferdig for dagen

Tradisjon tro holdes det en fest etter grillingen på Stortorget for alle som ønsker å delta av motorsyklistene. Vanligvis blir dette holdt hos en av klubbene, men i år skal det gjøres litt annerledes.

– Vi skal holde den på et utested i år, slik at det blir lettere å gli inn i mengden for de som ønsker det. Poenget er at vi sosialiserer og blir kjent med hverandre, så det skal nok gå fint uansett hvor vi er hen, forteller Evanger.

Se bildeserie her.