Det opplyser pressetalsmann i Uppsala-politiet, Christer Nordström.

– Vi har tidligere hatt et kort avhør der han fikk forklart hva han menet hadde skjedd, men vi må plukke opp tråden og foreta et lengre avhør, sier Nordström.

Les også: Skadde barn sendt til UNN

Ikke prioritert

Tromsømannen, som var på ferie med familien, har tidligere forklart at han fikk motorproblemer med bobilen da en lastebil kolliderte med familien på E4 nord for Uppsala. Seks personer ble sendt til sykehus, hvorav fire var barn. Mandag ble det klart at de to barna som fortsatt er alvorlig skadet har blitt sendt til UNN, og er på bedringens vei.

Les også: Tromsømannen hadde motortrøbbel

Nordström forklarer at oppklaringen av saken ikke har hatt høyeste prioritet på grunn av ferieavvikling., men at de nå tar opp tråden igjen.

– Vi har hatt flere ulykker i sommer, og når det viktigste er tatt må la saken hvile før vi kan oppta etterforskningen.

– Pinneved

I tillegg til mannen fra Tromsø, skal også lastebilsjåføren avhøres nok en gang.

– Vi har ingen spesielle mistanker om noen ting akkurat nå, men må få avhørt alle parter grundig. Det gjelder også vitner, sier Nordström.

Les også: Lastebilsjåfør skal avhøres

De har tidligere sendt bobilen til tekniske undersøkelser, men det er trolig lite sannsynlig at den viser noe svar på hva som skjedde da ulykken inntraff.

– Bobilen er totalvraket, og det er knapt bare pinneved igjen. Men vi prøver alle spor vi kan for å finne ut av saken, sier Nordström.