– Da brannen inntraff, trodde jeg aldri at jeg skulle klare å bygge meg opp igjen. Mamma oppfordret meg til å finne det ene lyspunktet og begynne på nytt. Familien min har vært utrolig støttende, både økonomisk og moralsk, sier Memona Sarwar.

Også kundene hennes har stilt ivrig opp. Nyheten om brannen spredde seg som ild i tørt gress, og mange tok kontakt med henne og sa at de gjerne hjalp til dersom hun trengte noe.

Les også: Skjønnhet opp av asken

– Kundene mine har helt frivillig malt, vasket, ryddet og montert møbler til langt ut på kveldstid. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, og det hadde aldri gått uten dem, fortsetter Sarwar.

Eneste i byen

Etter 12 år i bransjen har hun utviklet seg både som stylist og make up-artist. Selv om sminke er hennes store lidenskap og spesialitet, gjør hun alt innenfor skjønnhet, fra hudpleie til manikyr.

– Jeg er den eneste i Tromsø som tilbyr forming av bryn ved hjelp av tråd, noe jeg har praktisert siden jeg var ti år gammel. I tillegg har jeg mange særegne hjemmelagde produkter, sier Sarwar.

Hun har det som mål at kundene hennes skal kunne se resultater etter første pleie, og tror absolutt det er behov for en skjønnhetssalong her i byen.

Multikulturelt

Selv om den offisielle åpningen ikke er før på lørdag, har hun tatt imot kunder i ukevis allerede. Men det er ikke bare etterspørselen som er stor, aldersgruppen på kundene strekker seg fra 12-82 år og har et veldig variert mangfold.

– Kundene mine setter veldig pris på at jeg behersker såpass mange språk som jeg gjør. Jeg har kunder fra Sri Lanka og India som kommer for hudbleking, mens rett ved siden av er nordmenn på Brun og Blid for å få farge, forteller Sarwar.

Hun føler seg klar til å starte på nytt og ønsker alle velkommen innom salongen hennes, om så bare for en liten kikk.

iTromsø 25. mai 2013 Foto: NewsConductor