Tidligere i mars ble det kjent at Ann-Sissel Enoksen stiller en konkurrerende kommunevalgliste etter bråket i Tromsø Senterparti. Enoksen, som var leder i Tromsø Sp, trakk seg fra styret med umiddelbar virkning tidligere i mars. Det samme gjorde også styremedlemmene Nils Aarsether, Torstein Myhre og Stein Halvard Enoksen. Nå har de fått dobbelt så mange underskrifter som trengte for å stille liste ved høstens kommunevalg.

Reagerer

Torsdag forteller Enoksen (Sp) til iTromsø at hun har mottatt mail fra fylkespartiet om at hun er blitt ekskludert.

- I forrige uke ble det kjent i mediene at før jul har 41 medlemmer meldt seg ut fra partiet. Nå har fylket eksludert både meg og Torstein Myhre også, sier Enoksen.

Etter saken om masseflukt fra Tromsø Senterparti ble kjent, forteller Enoksen at Sp fortalte at de skulle ivareta de gjenværende medlemmene.

- Og så går det fire dager og vi blir ekskludert fra fylket.

Det er på bakgrunn av medlemsjukset at hun nå har mottatt mailen.

- Dette på bakgrunn av hvordan vi håndterte medlemsjukset og at vi ikke fulgte riktige retningslinjer og vedtak. Medlemsjukset var noe som vi valgte å kreve at ble ordnet opp i og som vi sa ifra om både til fylket og sentralt, sier Enoksen.

- De er selv skyldige

Hun mener dette er et tydelig signal på forskjellsbehandling fra fylkets side.

- Vi er ekskludert på bakgrunn av vedtektsbrudd og skade på partiet. Men selv er de ikke interessert i å følge de etiske retningslinjene og vedtakene. Det er bare en av partene som får en positiv behandling i denne saken. Det er tydelig at det er forskjellsbehandling ute og går, sier Enoksen.

- Det virker som om de i utgangspunktet aldri ville hatt oss, legger hun til.

Det var tidligere i mars at iTromsø publiserte saken om at årsaken til at Enoksen med flere trakk seg fra Tromsø Sps styre, er at Marlene Bråthen og Sandra Borch ble valgt som henholdsvis første- og andrekandidat på listen - noe flere i ettertid har kalt et kupp.

– De la fram en alternativ liste på møtet som ingen hadde sett før og fikk flertall for denne listen ved hjelp av fremmøtte som ikke hadde gyldig Sp-medlemskap. En slik liste, som har blitt til ved hjelp av medlemsjuks, kan vi ikke stille oss bak, sa en av de som trakk seg, Nils Aarsæther.

- Føler meg krenket

Enoksen forteller at hun og Torstein Myhre tenkte å sitte i partiet ut valget.

- Jeg hadde tenkt til å føre deres program til høsten, før jeg ga meg. Min intensjon var å gjøre dette på en ordentlig måte, sier hun.

Hun forteller at den alternative lista som de stiller med, ikke var ment som en konkurrent.

- Vi er en liste som er oppstått på bakgrunn av folket for å fremme distrikssaker, sier Enoksen.

Hun forteller at hun føler seg utstøtt fra fylket og enkelte meldemmer fra Sp.

- Jeg føler meg rett og slett krenket. Det at vi blir ekskludert fordi vi lager en alternativ liste, reagerer jeg sterkt på.

Til uken skal hun påklage vedtaket. Det er tre ukers klagefrist og så skal det behandles sentralt.

- Inntil videre skal jeg la saken bero, og frem til den tid er jeg teknisk sett medlem i Tromsø Sp, sier Enoksen.

Underlig hendelse

Enoksen forteller også til iTromsø at hun kom over et funn som får henne til å undre.

- Jeg var inne på mailen min en dag, og ved en tilfeldighet oppdaget jeg at alle mailene som dreide seg om medlemsjukset, plutselig var blitt slettet, sier Enoksen.

Det får henne til å undre.

- En ting er hvis en eller to mailer hadde blitt slettet. Men når plutselig alle mailene er borte, og jeg ikke har gjort det selv, og jeg ikke finner dem igjen i noen av innboksene mine, synes jeg dette er merkelig.