Dette forklarer den 42 år gamle siktede mannens forsvarer, Ken Olav Warth til iTromsø. Han klient sitter fortsatt i politiets varetekt. Den andre siktede i saken, Hansens 38 år gamle datter, ble i dag løslatt av politiet.

Les også: - Det har vært en voldsepisode.

– Min klient har forklart seg om de faktiske forhold, og han har erkjent å ha forvoldt avdødes død. Men han nekter straffskyld. Dette er ting han har forklart seg uforbeholdent om siden pågripelsen, sier Warth.

Forsvarsadvokaten påpeker at selv om hans klient har innrømmet å ha drept Hansen, så er ikke det det samme som at han har erkjent straffskyld i henhold til siktelsen.

– Spørsmålet er om det er grunnlag for å idømme ham straff. Det vil bli spørsmål om strafferettslig tilregnelighet eller om han utførte handlingene i nødverge.

Den 38 – år gamle datteren til avdøde er siktet for medvirkning til drap, men ble sluppet av politiet i dag, fredag.

– Vi har valgt å ikke begjære videre varetektsfengsling for kvinnen. I det ligger det at etterforskningen ikke har gitt styrket mistanke mot kvinnen, sier politiadvokat Aase Widding i Troms politidistrikt til NRK.

Les også: Politiet mottok flere meldinger før drapet.

I fengslingsmøtet 27. desember begjærte også den siktede mannen seg løslatt. Dette ble nektet, under henvisning til bevisforspillelsesfare. Kjennelsen ble anket til lagmannsretten, som opprettholdt kjennelsen. Dette innebærer at påtalemyndigheten kan holde ham fram til 24. januar, før det må holdes nytt fengslingsmøte.

– Min klient anket fengslingskjennelsen fordi han mente at det ikke forelå fare for bevisforspillelse. Hans synspunkt er ikke endret, sier Warth.