41 millioner dollar – eller en kvart milliard kroner – er verdien på kontraktsforlengelsen om tjenesteleveranser til satellittprogrammet The Joint Polar Satellite System (JPSS). Den nye kontrakten med amerikanske Raytheon, som KSAT har hatt siden 2001, er gjeldende fra oktober 2016 og seks år fremover.

– Vi er veldig glade for å få være med videre. Raytheon er helt klart en av de viktigste kundene våre, og kontraktsforlengelsen viser at de er fornøyde med den jobben vi har gjort, sier økonomisjef Alf Eirik Røkenes i Kongsberg Satellite Services (KSAT) til iTromsø.

– Leverer kvalitet

Satellittene i JPSS programmet skal levere data til den amerikanske værmeldingstjenesten og drives av The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Ifølge KSAT vil kontrakten styrke selskapets posisjon som verdens ledende leverandør av tjenester knyttet til mottatt av data fra – og kontroll av – satellitter i polare baner.

– Med denne kontrakten er KSAT blant verdens viktigste leverandører for værmeldingstjenester. Det er svært hyggelig, smiler Røkenes.

– Og dermed er den også viktig i videre profileringsøyemed?

– Helt klart. Den viser at vi leverer den kvaliteten vi lover, sier Røkenes.

Forventer videre vekst

I går offentliggjorde KSAT også regnskapstallene for 2013. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 482 millioner kroner og et overskudd før skatt på 120 millioner kroner, mot henholdsvis 416 og 112 millioner kroner året før.

– Vi har over år hatt en formidabel økonomisk vekst. Samtidig har vi vokst i antall ansatte både på Svalbard og her i Tromsø. Dette er en vekst vi forventer vil fortsette, sier økonomisjefen i KSAT.

Ved utgangen av fjoråret hadde selskapet 125 ansatte, og ifølge Røkenes skal dedikerte ansatte ha en stor del av æren for de gode resultatene.

– Vi har mange dyktige ansatte og vi er et selskap som setter kunden i fokus. Vår holdning er ”klart det går”. Resultatene skyldes hardt og grundig arbeid gjennom mange år, med omfattende investeringer i utstyr og kompetanseutvikling til de ansatte, sier Røkenes.

Han peker på at KSAT skiller seg fra de aller fleste selskapene som er lokalisert i Tromsø.

– Bare 7 prosent av omsetningen vår skjer i Norge, resten er internasjonale kontrakter, opplyser økonomisjef Alf Eirik Røkenes.