Russen er kjent for å være godt synlig i russetiden. Fredag var de heller ikke fremmed for å skille seg ut langs korridorene og i kantina på Kvaløya videregående skole.

– Vi har temadag om trafikksikkerhet, så vi prøver å vekke oppmerksomheten rundt det å oppføre seg ordentlig i trafikken, sier russepresident ved skolen, Sigrid Fagerholt.

Hun legger til at russen synes det er veldig gøy å ha på seg kostymer og kle seg ut.

– Vi prøver å ha temadager minst en gang i måneden. Det er fint å kunne skape litt gøy rundt russetiden før den begynner, sier Fagerholt.

Samhold

Tidligere har også alle skolene i Tromsø hatt et samarbeid om «rosadagen» hvor russen rettet oppmerksomheten rundt Rosa sløyfe-aksjonen hos Kreftforeningen.

– Dager som disse vekker også samhold på tvers av klassene og linjene. Her på Kvaløya har vi både byggfag, påbygging og studiespesialisering og da prøver vi å koordinere slik at alle skal få være med, sier russepresidenten.

– Folk har vært veldig flinke å kle seg i refleks. Det er viktig å støtte opp rundt det å bruke refleks og være synlig i trafikken, sier russ Helene Lundberg.

– Vi skal også delta på Krafttak mot Kreft i mars. Vi vil gjerne vise at vi ikke bare er partyfolk, men at vi også bryr oss, avslutter presidenten.