I påsken sto Mats Svendsen fram og fortalte om sin hjertelidelse. Mats har bare 20 prosent hjertefunksjon og gjør nå alt han kan for å oppfylle sin drøm om å realisere seg selv som artist.

Det har resultert i at han 13. september har leid storsalen på Kulturhuset hvor han skal fremføre sine egne låter foran en – forhåpentligvis – fullsatt sal.

Etter at han valgte å stå frem i avisen med sin historie har tilbakemeldingene strødd inn. Alle av den positive arten.

– Det er veldig mange som takker for åpenheten, og det har vært flere som har fortalt at de kjenner seg igjen i vår situasjon. Alt tyder på at det valget vi tok om å fortelle historien har hatt en positiv effekt, sier Svendsen.

Får vind i seilene

Nå ønsker Mats og kona Therese å takke for alle tilbakemeldingene og delingene av saken som har kommet i kjølvannet av at den ble publisert.

Les også: "Skal fronte LHL"

– Vi er utrolig ydmyke for den varmen vi har fått i form av tilbakemeldingene. Det har vært veldig motiverende for det videre samarbeidet med LHL (landsforeningen for hjerte- og lungesyke) og ikke minst musikken min. Med så mange fine og oppløftende ord blir man løftet og får vind i seilene, sier Svendsen.

For samarbeidet med LHL fortsetter i beste velgående. Nå jobber Svendsen og LHL med å få laget et tilbud for unge med hjertelidelser og deres pårørende.

Flere støttespillere

– For LHL kommer det veldig godt med at noen er ansiktet til saken, men også det at Therese var med bidro til at folk fikk muligheten til å høre hvordan det er å være pårørende. Derfor har vi nå også inkludert de i vårt arbeid.

Sykdomssituasjonen til Mats står fortsatt på stedet hvil og han har rolige dager. Likevel jobber han for å realisere musikkdrømmen. I juni slippes singelen ”Living the dream” med tilhørende musikkvideo.

– Jeg har veldig flotte folk rundt meg som respekterer min helsesituasjon. Her om dagen var jeg eksempelvis på øving, men følte at formen ikke strakk helt til. Da fortsatte bandet å øve uten meg.

Stadig flere har også begynt å etterspørre billetter og han har allerede fått flere aktører fra næringslivet med på laget.

– Jeg er glad for at saken er såpass fint balansert mellom fokus på unge med hjertelidelser, og fokus på drømmen min. For meg er det to sider av samme sak. At såpass mange har etterspurt billetter allerede motiverer meg virkelig til å levere en best mulig musikkopplevelse 13.september. Også det at folk viser engasjement og tar kontakt for å spørre hvordan de kan bidra til å realisere drømmen er jo intet mindre enn fantastisk. Dersom flere ønsker å bidra, er de hjertelig velkomne til å ta kontakt.