Dødsulykken der Morten Rydland Høyning (32) omkom, skjedde under øvelse på bremseteknikk ved øvingsbanen på Alkeveien.

Både politiet og Statens vegvesen har gjort tekniske undersøkelser på stedet, men de kan foreløpig ikke konkludere med hva årsaken til ulykken var. Etterforskningsleder i Troms politidistrikt, Hans Martin Moen, forteller at dette heller ikke vil skje med det første.

- Foreløpig har vi gjort undersøkelser på stedet og vegvesenet har fått mandat til å gjøre det samme. Det kan fort være aktuelt å gjøre flere avhør, men dette må vi se på etter vi har fått svar på de tekniske undersøkelsene. Grunnet ferieavvikling hos oss og hos Vegvesenet vil nok dette ta et par uker, og vi vil dermed ikke kunne konkludere noe i etterforskningen før det, sier Moen.

Døde av sammenstøt

De har foreløpig heller ikke fått den endelige obduksjonsrapporten fra sykehuset, men en midlertidig rapport har konkludert med dødsårsaken.

- Det er bekreftet at han omkom som følge av sammenstøtet med en gjestand på øvelsesbanen, sier Moen.

Minnet av venner

Morten Rydland Høyning (32) jobbet som journalist i Tromsø, i tillegg til at han var en markant figur i musikkmiljøet i Nord-Norge.

Han ble minnet av venner og kjente ved flere anledinger, blant annet i form av minneord av kollega og venn Egon Holstad.

- Morten var den alle ville være venn med, og som alltid hadde tid til å være venn. Kunnskapsrik, uredd, tøff, morsom, varm og god. At denne umistelige hedersmannen nå er død, vil gjøre svært vondt, svært lenge, for svært mange, sa Holstad til iTromsø.