– Begrunnelsen for navnet er det potensialet og den vekst som ligger i Tromsø og nordlyset, og det eierskap Tromsø kan etablere i markedet for nordlysturismen, sier Arthur Buchardt til iTromsø.

Gjorde skepsis til skamme

Han mener byen bare har sett starten på nordlyseventyret og de mulighetene som finnes. Når han velger å kalle hotellet Hotell Nordlys, er det for å etablere nordlyset som et begrep og merkevare for Tromsø.

– Det er positivt at Tromsø er på Norgeskartet, Europakartet og verdenskartet i forhold til nordlysturisme. Nordlysturismen har like stort potensial som lakseindustrien sier Buchardt.

Han viser til at da lakseoppdrett var i sin spede begynnelse, var det ikke mange som trodde det skulle bli storindustri. Mandag la Norges Sjømatråd fram tall som viser at eksportverdien for laks og ørret i fjor utgjorde hele 42,2 milliarder kroner.

– For 20 år siden trodde man ikke laksenæringen ble så stor, men se hva som skjedde. Det samme opplever vi med tilstrømningen av nordlysturister til Tromsø. Da er det viktig med hotellkapasitet for å ta imot alle nordlysturistene når byen markedsføres og profileres som destinasjon for nordlysturisme.

Kongelig åpning

Buchardt heller samtidig kaldt vann i blodet på dem som frykter overkapasitet av hotellsenger som følge av alle hotellene som er under bygging eller planlegging.

– Det finnes et stort, uutnyttet potensial for nordlysturisme, og det vil komme enda flere hoteller som følge av turistøkningen, mener Buchardt.

Da i Tromsø snakket med Buchardt i går var han i Stavanger hvor han snart åpner et nytt hotell på 20.000 kvadratmeter og med 400 senger. Hotellkongen har sikret seg en skikkelig rojal «snorklipper».

– Kong Harald skal åpne hotellet 25.august 2014 klokken 14.00. Stavanger-hotellet er også tegnet av Snøhetta.

Norges hyggeligste by

Prosessen med å bygge hotellet i Stavanger startet han fire år etter at han lanserte de første planene i Tromsø. Han håper byggingen kan starte i løpet av våren.

– Jeg har purret kommunen om et møte, men jeg er en veldig tålmodig person. Så lenge kommunen jobber med saken, er den i gode hender.

Etter flere besøk i Tromsø har Buchardt latt seg sjarmere av byen, og nøler ikke med å ta i bruk superlativer for å si hva han mener.

– Tromsø er Norges hyggeligste by, dilemmaet er at det ofte er fullt på hotellene, og det er dyrt. Det er dyrere å bo på hotell i Tromsø enn i Oslo, sier Arthur Buchardt.

TÅLMODIG: Mens Arthur Buchardt venter på å realisere hotellplanene i Tromsø har han både planlagt og bygget et større hotell i Stavanger. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen