Flere prosjekter i Tromsø er med i planen som skal gjelde de fire neste årene. Tromsøysundtunnelen, gang og sykkelsti i Ramfjord, ankomsten til Breivika havn og kryss på Tverrforbindelsen er med.

Ruster opp

Tromsøysundtunnelen skal rustes opp og arbeidet starter til høsten.

– Det er snakk om de elektrotekniske installasjonene som kabling, ventilasjonsvifter, lys og sikkerhetsutstyr som skal vedlikeholdes. Også pumpeanlegget som pumper ut lekkasjevannet skal vedlikeholdes, sier Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør for Statens vegvesen i Troms.

Veivesenet er nå i dialog med nødetatene og kollektivtransport om hvordan omdirigering av trafikken kan løses.

– Sidene av kjørebanen må graves opp på grunn av at vi må legge nye føringsveier for strøm og kommunikasjon. Derfor er vi i dialog med de aktuelle partene om trafikkavviklingen, sier Thorsteinsen.

Det er to kjørefelt i hver tunnel, noe som gjør at den ene kan benyttes av sjåfører, mens det jobbes i den andre. Hvor lang tid arbeidet tar kan ikke Thorsteinsen svare nøyaktig på.

– Det er tenkt oppstart til høsten, og det kommer til å gå over i 2015, men hvor lang tid får vi se.

Flere prosjekter

Også innkjøringen til nye Breivika havn ligger inne i planen.

– Her er det planlagt en firefeltsvei mellom UNN og Gimle samt den nye ankomsten til havna. Dette prosjektet ligger inne i 2017, men vi ønsker å få prosjektet i gang tidligere.

Også «ulykkeskrysset» Heiloveien/ Tverrforbindelsen er inne i handlingsplanen.

– Vi har lagt inn noen midler som skal ordne trafikken der. Dette ligger også inne i områdeplanen for Langnes. Vi har gått inn med om lag 3 millioner som følger avtalen som er utarbeidet, og som er et spleiselag med flere aktører.

I Ramfjord er det satt av midler til gang og sykkelveien som allerede er der. Denne er forskuttert av Barlindhaug som bygde krysset ved E8, og midlene som er satt av er en refusjon av dette.

På plansiden ligger Tromsøpakke 3, Transportnett Tromsø inne. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Tromsø kommune, Statens vegvesen og Troms fylkeskommune hvor planleggingen finansieres av staten. Planleggingen av dette er nå i full gang.