Det bekrefter operasjonsleder Steinar Gudmundsen hos politiet. Fengslingsmøtet er satt til klokken 09.00 i Nord-Troms tingrett.

De som er siktet for drap eller medvirkning til drap, har sittet varetektsfengslet siden drapet skjedde julaften. Politiet tok ut siktelse mot den 38 år gamle kvinnen og den 42 år gamle mannen samme dag. Det er begjært fire ukers varetektsfengsling for de to.

Les også: Politiet er ikke ferdig med vitneavhørene

Krever å bli løslatt

Ken Olav Warth, mannens forsvarer, sier at hans klient har motsatt seg fengsling og begjært seg løslatt.

- Han erkjenner ikke straffeskyld, opplyser Warth til iTromsø etter fengslingsmøtet.

Ifølge forsvareren forklarte ikke hans klient seg for politiet på julaften, men han har hele tiden vært villig til å forklare seg for politiet. I dag har han forklart seg i en halvtime, og han kan ansees som samarbeidsvillig, opplyser Warth.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og advokaten har forbud mot å gjengi hva som ble sagt i rettssalen.

- Siktede har forklart seg, og han har også forklart noe om sin medsiktedes rolle uten at jeg kan si noe om det. Jeg har ikke hørt kvinnens forklaring, og har heller ikke hatt tilgang til dokumentene som omtaler hennes side av saken, sier Warth.

Han vil ellers ikke kommentere hvordan siktede stiller seg til de faktiske forhold.

Den siktede har tidligere blitt vurdert som utilregnelig i retten. Advokat Warth mener det er naturlig å oppnevne psykiatrisk sakkyndige også i denne saken.

- Det er for tidlig å si noe om dette nå, men tilregnelighet vil bli et tema i denne saken, sier han.

Lukkede dører

– Fengslingsmøtet for min klient er avsluttet, men kjennelsen er ikke avklart, sier den siktede kvinnens forsvarer, Ida P. Much-Ellingsen, til NTB.

Hun opplyser at fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører i Nord-Troms tingrett og at detaljene fra kjennelsen er unntatt offentlighet.

– Det jeg kan si, er at siktelsen er uendret for begge de siktede. Politiet etterforsker saken for fullt, og vil helt sikkert gjennomføre nye avhør med både de siktede og andre i løpet av fredag og de neste dagene, sier Munch-Ellingsen.

Les også: - Dette er bare trist og tragisk

Mistenker drap

Politiet mottok melding om dødsfallet fra AMK kl 0833 julaften, og rykket ut til stedet. Der ble det rask konstatert at 60-årene var død.

- To personer befant seg på åstedet da de kom. Det er disse to som er pågrepet og siktet for drap, uttalte etterforskningsleder Morten Pettersen til iTromsø.

- Hvor sikre er dere på at det dreier seg om et drap?

- Siktelsen har bakgrunn i funn som er gjort på stedet og opplysninger politiet har innhentet. Det er en foreløpig siktelse og vi er i en tidlig fase av etterforskningen, men vi mener det er skjellig grunn til mistanke for det, sa Pettersen.

Les også: Politiet mottok flere meldinger før drapet

Utsatt for vold

På stedet fikk iTromsø bekreftet at det skjedde en voldsepisode i forkant av dødsfallet. Pettersen bekrefter at den døde ble utsatt for vold.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer rundt hendelsesforløpet, utover å bekrefte at vedkommende som er død er utsatt for stump vold, forklarer Pettersen

Han kan bekrefte at begge de to pågrepne er kjenninger av politiet.

Mannen har tidligere vært tiltalt for en rekke lovbrudd som dokumentforfalskning, et boliginnbrudd, et biltyveri og en rekke tyverier fra personer og forretninger i Tromsø. Han ble i februar funnet utilregnelig av Nord-Troms tingrett, etter at to sakkyndige samstemmig erklærte at han hadde en psykoselidelse.

Den siktede kvinnens forsvarer, Ida P. Munch-Ellingsen.