– Det gikk ganske bra, men vi krasjet i døra på slutten og da kunne vi ikke utføre den siste oppgaven. Vi er fornøyd, men ikke SÅ fornøyd, forklarer Morten Pettersen (10) etter at han og klassekameraten Emil Bjørkeng (9) akkurat er ferdig med sin deltakelse i robotkonkurransen.

Til tross for at guttene mente alt ikke gikk etter planen, viste det seg at de hadde all grunn til å være fornøyd med egen innsats.

– Vi fikk vite nå at vi ligger på delt førsteplass, forklarer Bjørkeng.

Sammen med Ingar Wara (10), representerte de to laget «No limits» fra 5. klasse på Hamna skole, og var dermed de yngste i konkurransen.

– Vi har ikke vært med tidligere, men jeg har drevet litt med programmering hjemme, forklarer Pettersen.

Legodebut

Totalt kjempet seks tromsølag om å gå videre til den skandinaviske finalen i København, som går av stabelen 29. november. Blant disse var laget «Pink Panthers», som besto av totalt åtte elever fra seks forskjellige skoler. De to som representerte laget i robotkonkurransen, var Emma Kristine Olaisen (12) og Miriam Elaine Bjørndalen (12), begge iført Pink Panther-kostymer.

– Dette er første gang vi er med. Interessen fikk vi etter å ha drevet med geocaching, forklarer jentene,

Rekruttering

Hoveddommer under lørdagens First Lego League-regionfinale, Ragnhild Varmedal, var full av lovom om konkurransen.

– Dette er utrolig artig for ungene, og noe de har forberedt seg til lenge. Hele tanken med denne konkurransen er å øke interessen for teknologi og vitenskap, slik at vi kan rekruttre flere unge til slike yrker, forklarer Varmedal.

Ved 17-tiden ble det klart at Championprisen og laget som går videre til skandinavisk finale i København var laget «No limits».

Øvrige priser:

Robotkonkurransens 1. pris: The Future

Robotkonkurransens 2. pris: No Limits

Teknologi: The Future

Forskning: Pink Panthers

Markedsføring: Pink Panthers

Samarbeid: Team Insane

Fortvilt: Ikke alt gikk etter planen for Emma Kristine Olaisen (12) og Miriam Elaine Bjørndalen (12) i «Pink Panthers». Foto: Foto: Ronald Johansen
ENGASJERT: Morten Pettersen (10) og Emil Bjørkeng (9) i «No Limits» gjorde sakene sine svært bra i robotkonkurransen. Foto: Foto: Ronald Johansen
HEIAGJENG: Mange foreldre og familiemedlemmer hadde møtt opp på Tromstun skole for å heie frem deltagerne i First Lego League. Foto: Foto: Ronald Johansen
VINNERNE: Ved 17-tiden ble det klart at Championprisen og laget som går videre til skandinavisk finale i København var laget «No limits». Foto: Foto: Privat