Ordfører Jens Johan Hjort og byrådsleder Øyvind Hilmarsen vil holde dialogmøte med utvalgte aktører om radikalisering av ungdom.

– Vi vil skape et møtested for gode dialoger. Godt samarbeid og inkludering på tvers av miljøer er avgjørende dersom vi sammen skal ta et løft mot ekstremisme og radikalisering, sier ordfører Hjort i en pressemelding.

Dialogmøtet, som avholdes førstkommende fredag, skjer på oppfordring fra statsminister Erna Solberg.

Les også: 23 kommuner må ta grep mot radikalisering

Har et ansvar

Til  møtet kommer statssekretær Laila Bokhari, flyktningetjenesten, Tvibit, Hero, politiet og representanter fra ulike religiøse foreninger.

– Kommunene har en sentral rolle i arbeidet og et ansvar for sikre et trygt samfunn innbyggerne. Det er bekymringsfullt at et økende antall reiser til Syria som fremmedkrigere, mener Hjort.

Les også: Forsker vil ha mer islam i skolen

Regjeringen Solberg la i juni fram en handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme, hvor det foreslås 30 ulike tiltak mot radikalisering. Blant annet skal det bli lettere å oppdage ekstremistiske holdninger på internett, politiet skal ha god dialog med moskeene og lokale myndigheter, og skole og helsevesen skal identifisere bekymringstegn hos ungdom.

Forebygge

– Dette er et viktig tema, og vi må stå sammen hvis vi skal klare å gjøre en forskjell. Er radikalisering av ungdommer en utfordring i Tromsø, og hva kan gjøres for å oppdage det tidlig? Erfaringer og innspill fra ulike miljøer er avgjørende i det forebyggende arbeidet vi nå starter med, uttaler byrådsleder Øyvind Hilmarsen i pressemeldingen.