Onsdag kveld var Jens-Ole Thyholdt og en kollega involvert i en arbeidsulykke, hvor begge fikk kraftig støt da de tok borti en mobil kran på en flytedokk

Både politi, Arbeidstilsynet og lokalt el-tilsyn har blitt koblet inn i saken, men foreløpig der det ikke konstatert noen årsak.

Trolig lynnedslag

Thyholdt selv tror at han utløste et lynnedslag da han berørte den mobile krana, og at det var dette som var årsaken til ulykken.

– Det er ingen andre strømkilder på flytedokken enn krana, som kun har 24 volt. Det jeg dog har blitt fortalt er at det skal ha vært høy spenning i atmosfæren, på grensen til lyn og torden. Trolig har jeg da utløst et lynnedslag ved å berørte krana, som var det høyeste punktet i sundet. Heldigvis har strømmen kun gått igjennom meg, grunn av gummiskoene mine, sier Thyholdt til iTromsø.

Avventer rapport

Cato Larsen, tilsynsingeniør i det lokale el-tilsynet, mener Thyholdts teori virker plausibel.

– De kreftene som har vært i sving harmonerer ikke med det elektriske anlegget på flyteriggen. Jeg har også hørt at Meteorologisk institutt hadde registrert flere slike hendelser i atmosfæren i samme tidsrom som ulykken. Dermed er det nok mest sannsynlig det som har skjedd, forteller Larsen, som skal etterforske saken videre. – Jeg har vært i kontakt med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som avventer en elektrisk rapport fra Tromsø mekaniske. Når denne er kommet inn vil vi kunne se nærmere på saken, forteller Larsen.

Etterforskes videre

Johan Furebotten i Arbeidstilsynet sier etterforskningen foreløpig er satt på vent.

– På grunn av ferieavvikling står er vi nødt til å avvente litt, men vi skal plukke opp saken igjen så fort det lar seg gjøre, konstaterer Furebotten.

TAKKNEMMELIG: Jens-Ole Thyholdt er glad for å være i god behold. I ettertid roser kolleger og de UNN-ansatte for måten de håndterte situasjonen på: Foto: Privat