PROSTNESET: Det er venninnene Embla Bjørnflaten, Frida Lejon og Ida Mbooge som sammen åpner kiosken.

De tre jentene går i parallellklasser på Grønnåsen og har planlagt å jobbe hele sommeren i den vesle kiosken.

– Det er broren til min stefar som eier Dalsbøkiosken og som lar oss få være her. Det er stefaren min (Gunnar Wilhelmsen red.anm.) som blir sjef og daglig leder og som har tatt etablererprøven, men vi som skal stå i kiosken nå i sommer, sier Embla.

LES OGSÅ: Slik er planene for Rakettkiosken

Tirsdag åpner de tre jentene lukene til kiosken og fem-seks timer hver dag i skoleferien skal de selge pølser, vafler, brus, kaffe og litt andre kioskvarer til alle som har veiene forbi.

Håper på turiststrøm

– Vi er veldig spente på om det skal komme noen, det kanskje blir litt lite i starten når folk ikke vet at vi holder til her. Men vi skal sette opp skilt, sier Frida.

De ser for seg at det hovedsakelig vil være turister som kommer innom for å handle, og Ida er litt nervøs for hvordan det skal gå når de skal kommunisere på utenlandsk.

– Vi kan jo engelsk, men det er litt vanskelig når man blir nervøs av å snakke, sier hun.

De tre venninnene forteller at det var et ønske om å skaffe seg en sommerjobb som ligger bak kioskåpningen.

– Det blir også artig å jobbe sammen med venninnene, og så får vi god erfaring som vi kan ta med oss i arbeidslivet, sier Embla.

Åpent hele sommeren

De tre jentene planlegger å holde kiosken åpen helt til skoleferien er over i august – og de har tenkt å ha åpent både på hverdager og i helgene.

LES OGSÅ: Tom Roger og julenissen gjør comeback i Rakettkiosken

– Om det går veldig bra og vi får selge mye så kanskje vi holder åpent i helgene også etter at skoleferien er over, sier Embla.

Dalsbøkiosken er en av Tromsøs eldste kiosker og ble bygget allerede i 1902 i såkalt dragestil. Da sto den i Kirkeparken før den ble flyttet ned til Prostneset.