Denne gangen gir den gavmilde Tromsø-vennen ikke et spesifikt beløp, han vil isteden betale for utstyr som vil bli knyttet til det nye PET-senteret ved UNN.

- Det er snakk om flere titalls millioner kroner - selv om vi i dag ikke kan spesifisere hvor mye penger det dreier seg om, sier Rune Sundset, kvalitets- og forskningsdirektør i Helse Nord.

Penger til utstyr

Mohn har tidligere gitt 50 millioner kroner til byggingen av PET-senteret - nå gir han altså penger til utstyr.

Mohn selv begrunner gaven slik:

-  Dette er utstyr som brukes i utredning og forskning av blant annet kreftsykdommer. Motivasjonen min for å gi penger til dette er å bidra til at pasienter her nord skal få et like godt medisinsk tilbud som pasienter i resten av landet. Samtidig vil det bidra til økt inspirasjon og opplæring av kompetansen blant de ansatte, sier han i en pressemelding.

Glad direktør

Sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen er svært glad over at UNN nok en gang kan nyte godt av Mohns gavmildhet.

- UNN har som visjon å gi den beste behandling til hver enkelt pasient, og pengegaven fra Trond Mohn hjelper oss til dette. Det er bare å være han evig takknemlig, sier Ingebrigtsen.

PET-senteret vil i tillegg til å være viktig for behanlingen av sykehusets pasienter også være en stor tilgang for forskningen ved universitetet.

Fornøyd rektor

Rektor Anne Husebekk er derfor også svært takknemmelig for gaven.

– Trond Mohn tar et ansvar for samfunnet som man ikke har sett maken til. Hva pengegaven betyr for Nord-Norge kan ikke sies med ord. Pengene vil ikke bare bidra til bedre pasientbehandling, men også til viktig forskning, sier hun i en pressemelding.

GAVMILD: Trond Mohn Foto: Per-Christian Johansen/UNN