Jawad tror mange blir redde for muslimer i lys av ISILs terrorisme, og dermed lar det gå ut over muslimene i Norge.

– Det har blitt verre å være muslim i Norge etter terroraksjonen i Paris og ISILs herjinger. Folk har en tendens til å da dra hele folkeslaget under en kam og dømme oss på lik linje med terroristene, sier Jawad.

Hun har flere ganger fått kritiske blikk og kommentarer på hijaben sin, og tror rasismen bygger på frykt.

– Det er så innmari viktig å huske på at terroristene ikke er muslimer. De er bare terrorister, sier 20-åringen.

«Selvmordsbomber»

– I forrige uke var min søster i byen med sin venninne. De bruker begge to hijab, og satt utenfor Eurospar i byen da en guttegjeng kom gående forbi dem. Da de gikk forbi sa de «selvmordsbombere» til dem. Folk som ikke har kunnskap tror alle muslimer er dårlige mennesker, sier Jawad.

Hun blir stadig stirret på av andre mennesker, til tross for at Jawad gjør det hun kan for å tilpasse seg det norske samfunnet.

– Jeg bruker vanlige bukser og gensere sammen med hijaben. Jeg vil ikke legge fra meg hijaben, fordi den er en del av min identitet. Jeg forstår ikke at folk skal bli redde på grunn av den, men det er jo fordi det finnes terrorister som blir koblet mot religionen Islam.

Usikker

– Når store saker kommer i media, som terroren i Paris og ISIL, merker jeg at jeg blir litt usikker. Da vet muslimer at det kan komme ekle kommentarer, og vi forventer det nesten. Da går det ut over oss som er et fredelig folk, og ikke terroristene. Det er som om folk tror at jeg støtter terrorisme bare fordi jeg bruker hijab, sier Jawad.