Ifølge NRK Nordland drar den tidligere direktøren for Næringsforeningen i Tromsø fram Bodøs gjennomføringsevne som en av hovedgrunnene til byens attraktivitet.

Les også: Han blir ny direktør i Næringsforeningen

Færre omkamper

- Det er masse spennende utviklingsprosjekter som pågår, men det er én ting jeg gjerne trekker frem og det er at Bodø har god gjennomføringsevne. Man står samlet og bestemmer seg for å få ting gjort, også klarer man det sier hun til NRK Nordland, og fortsetter:

- Det er kanskje ikke så mange omkamper som det jeg er vant til fra tidligere.

Les også: Vil være brobygger mellom Bodø og Tromsø

På hugget

I går hadde tromsøværingen sin første dag på kontoret i den nye jobben.

- Det føles utrolig godt å være i gang og det er veldig godt å komme på plass. Mentalt har jeg vært på plass ganske lenge, men fra i dag er det også fysisk, forteller hun til NRK.

Hun har nå mye å ta tak i.

- Det oppleves som en del saker ikke har gått i Bodøs favør. Det mener jeg er i ferd med å snu og vi må gjøre det til noe positivt, forklarer hun.

Hun viser til at en by, får å være attraktiv, må kunne tilby arealer til bedrifter og selskaper som ønsker å etablere seg i landsdelen.

- Det å frigjøre arealer til næringsutvilkling vil være veldig positivt. Den konkurransen må Bodø komme skarpere fram i, sier hun.