Etter å ha startet dette med åtte ukers frivillig arbeid i Uganda returnerte Marie Kvendset til Tromsø med ny inspirasjon om å starte opp et lokallag for den internasjonale organisasjonen AIESEC i byen.

– Jeg måtte reise med et annet lokallag, og når UiT er det fjerde største universitetet i Norge følte jeg det absolutt var modenhet for å starte opp i Tromsø også, forteller Kvendset, som er leder av lokallaget. Hun jobber for å få organisasjonen opp på beina på en bærekraftig måte og anser det som viktig at alle som er involverte i arbeidet skal få utbytte. Hun har også et mål om å en dag bli leder et sted selv for å kunne ha direkte innflytelse på hverdagen til andre mennesker.

Vil samarbeide med bedrifter

AIESEC er verdens største studentdrevne organisasjon og har fokus på utveksling og lederutvikling av unge mennesker over 124 land.

– Vi i Norge har et spesielt ansvar, for vi har det ganske bra, men slik er det ikke for alle. Man blir stadig mer påvirket av det som skjer andre steder i verden og man blir nødt til å tilpasse seg. Kunnskap om andre land er essensielt for å forstå hva som skjer, og da er det kjempeviktig at man har et globalt nettverk, forteller Kvendset, som ellers studerer samfunnsøkonomi.

Med 20.000 læreplasser årlig over hele verden jobbes det med å gi studenter ledererfaring gjennom arbeidsutveksling. Mot nyåret skal AISEC Tromsø utforske muligheten for å samarbeide med bedrifter for å utplassere flere utenlandske studenter i byen, særlig på IT-markedet.

Ulike problemstillinger

Ifølge Kvendset, som nylig har vært på en konferanse i Athen, er det foreløpig syv medlemmer i byens lokallag, der hun sammen med nestlederen Håkon Kristensen Moe er de som står i spissen.

– Verden står ovenfor mange vanskelige, sammensatte problemstillinger som varierer fra hvor man befinner seg. Det er viktig at unge mennesker får mulighet til å oppdage og utvikle sitt eget potensial, dessuten er det engasjement uansett kjempeviktig på alle nivåer, avslutter Kvendset.