Det sto mellom Buus Nielsen og Morten Rasmussen fra Emmas Drømmekjøkken, Kristoffer Myrvoll fra Smak Bodø, Øystein Moe fra Eide Handel, Georgios Tsogarlidis fra Rica Bryggen Honningsvåg og Hurtigrutens Øystein Nilsen, da Arktisk meny i går skulle kåre Nord-Norges beste kokk på matfestivalen SMAK.

– Det føltes meget godt å vinne. Jeg hadde noen problemer underveis i dag, til tross for noen ukers forberedelser, men det gikk jo bra likevel, sier vinneren.

Bransjeorganisasjonen Arktisk meny som står bak mesterskapet, ga finalistene i oppgave å tilberede en treretters middag med kun nordnorske råvarer.

Les mer i torsdagens papirutgave.

DYKTIG: Kjøkkensjef ved De 4 Roser, Nicklas Buus Nielsen, blir her kåret til landsdelens beste kokk i 2013. Foto: Tom Benjaminsen