Den siste tids store snøfall har kanskje medført hodebry for noen, men skiglade tromsøværinger ser nok på puddersnøen som en gave.

FREEZE, IT’S THE POLICE: Man kan ikke skrense med bil, men å «shredde» i bakken er helt innafor. Her er et annet av politibetjentenes triks i bakken. Foto: Johannes Brøndbo

Onsdag var det snøvær og gode pudderforhold i alpinanlegget i Kroken. Det var ikke bare sivile tromsøværinger som tok turen i bakken. Det gjorde også politiet. Politibetjentene Thomas Wendelborg og Sander Mattson fra enheten for etterretning og forebygging fikk bruke arbeidsdagen i slalåmbakken.

– Det er på dager som dette det er utrolig kjekt å jobbe i politiet. Vi får vist oss fram, snakket litt med folk og kost oss på ski i samme sleng. Føret i dag er jo helt fantastisk, sier Wendelborg.

FOREBYGGENDE: Målet til politibetjentene var å vise ungdom at det skal være lav terskel for å ta kontakt med politiet. Foto: Johannes Brøndbo (foto)

Politibetjentene mener det er viktig at politiet er ute blant folk i andre settinger, ikke bare i alvorlige situasjoner.

– Det er forebyggende, og vi mener det er viktig å få kontakt med folk. Det vil være med på å senke terskelen for å snakke med politiet, mener Wendelborg.

FORNØYD: Politibetjent Thomas Wendelborg var både fornøyd med forholdene i bakken og å få tilbrakt tid med ungdom. Foto: Johannes Brøndbo

Snakker om alt og ingenting

Ute i skitrekket i Kroken er det masse folk. Det er spesielt mange ungdommer, og det er nettopp den målgruppen som politibetjentene ønsker å komme i kontakt med.

Underveis i intervjuet kommer det også bort en gjeng med barn og ungdommer og henvender seg til politibetjentene:

«Hva er ditt kuleste triks? Kan du baklengs-salto?», spør en av dem.

– Nei, det tror jeg ikke, men vi kan dra bort i bakken for å teste, svarer Mattson.

KLAR, FERDIG: Her setter politiet utfor bakken sammen med konkurranseklar ungdom. Foto: Johannes Brøndbo

Politibetjentene er fornøyd med at ungdommen ikke er redd for å ta kontakt.

– Vi er egentlig her for å snakke om alt og ingenting, og for å stå litt på ski sammen med folk, forteller Wendelborg.

Ute for å «shredde» med ungdommene

Ungdommen drar med seg politibetjentene i delen av bakken der det er laget store hopp, og der det er satt opp flere «rails», som man kan gjøre triks på. Der må betjentene vise hva de er gode for.

– Vi er jo her for å «shredde» sammen med dem, sier Mattson.

Å «shredde» betyr å kjøre kult på ski ned bakken, og gjerne hive inn noen triks i samme slengen.

Dermed måtte politibetjenten til topps i bakken der hoppene starter. Der satte de utfor.

– Vi får dessverre ikke vært her så lenge, så vi må bruke tiden godt, og vise oss litt ekstra fram på hoppene, sier Wendelborg og ler.