Fredag ettermiddag fikk Bymisjonen en telefon fra Coop. De kunne fortelle at et vogntog hadde vært uheldig og havnet i grøfta, noe som gjorde at emballasjen på omtrent 10 kubikk med matvarer var skadet og at de dermed ikke kunne leveres til butikker. De lurte på om Bymisjonen kunne ta imot det istedenfor.

– Vi takket gledelig ja, og sendte frivillige for å hente leveransen, sier Sogge, og fortsetter:

– Jeg og Tove Nyheim, som er serviceansvarlig her, skulle bare lage fiskegrateng fordi vi visste at vi skulle få litt matvarer i dag. At det var et helt lastebillass vi fikk, ante vi ikke. Da vi kom på jobb i morges gikk vi i knestående. Vi holdt på å le oss i hjel da vi så alle eskene, forteller Sogge.

Overveldende

Ifølge Sogge betyr leveransen mye for Bymisjonen.

– Det har veldig mye å si for matbudsjettet, og det er veldig fint at vi ligger så langt fram i pannen på dem som driver logistikk i Coop, forklarer hun.

Da de dro på jobb i dag, hadde Sogge og Nyheim planer om å bruke fire timer på å lage den planlagte fiskegratengen.

– Men vi ser nå at vi nok må bruke hele helgen på å gå gjennom og sortere all maten, men selv om det er litt overveldende for øyeblikket er det kjempeartig.

Deler videre

Sogge forteller at Bymisjonen nå vil arbeide med å få oversikt over hva det har fått, for så å dele ut maten blant gjester og andre organisasjoner de samarbeider med.

– Vi vil også foredle en del av maten ved å lage ting som for eksempel lapskaus og mer fiskegrateng, sier hun lattermildt.