Rammen for et skikkelig sjarmtokt kunne ikke vært stort bedre. I strålende høstsol, varmt vær, matfestival og et yrende folkeliv skulle selv den mest ihuga hotellmotstander la seg overbevise.

Positive reaksjoner

I begynnelsen av september leverte Protestaksjonen mot Buchardt-hotellet inn rundt 1.900 underskrifter mot hotellplanen på parkeringsplassen ved Framsenteret. Men på turen gjennom gågata møtte ikke Buchardt en eneste motforestilling.

– Jeg har fått veldig positive reaksjoner, og det er jo hyggelig. Men det er jo delte meninger alt, både om mat og om næringsutvikling.

I tillegg til privatpersoner, har både fylkesrådet og Polaria ytret skepsis til de storstilte planene.

– Det har kommet inn merknader til reguleringsplanen. Innsigelsene er løsbare. Vi er i et veldig godt samarbeid med Polaria og Framsenteret. Det som er spesielt med Tromsø, er at folk er tydelige på hva de mener, politikerne inkludert. Det fine er at man evner å se utvikling og forandring, sier Buchardt.

Politisk beslutning

Han peker på matfestivalen som et typisk arrangement som ville dratt nytte av større hotellkapasitet i byen.

– Her er det jo folkeliv bestandig, men det skulle vært fullt av turister som bodde på flotte hoteller. Men hotellene er jo fulle. Det blir spennende når kapasiteten øker. Det er viktig å få til.

– Hva må til for å skape entusiasme for et slikt prosjekt?

– Et slikt prosjekt er jo først og fremst for dem som skal bo der og legge igjen penger der. Nå bygger jeg et hotell ved Lerkendal Stadion i Trondheim. Det er litt større enn det jeg tenker her og har skapt veldig entusiasme. Jeg bygger et 25-etasjers hotell i Stockholm som er ferdig i neste uke, og et i Stavanger som også er større enn det jeg planlegger i Tromsø. Det er politiske myndigheter som beslutter. Ikke gatas parlament.

Buchardt planlegger byggestart til våren, med ferdigstillelse våren 2016.