Allerede i dag ble aksjonen kickstartet med besøk av ordføreren.

På Kreftforeningen sitt kontor i Grønnegata koker det. Aksjonsleder Geir Ringvold står fremfor en gjeng med russ fra de videregående skolene i byen og snakker med stor entusiasme om jobben de skal ut og gjøre på torsdag.

Da skal nemlig 400 russ ut med bøsser og samle inn penger til årets Krafttak mot kreft.

Rist en ordfører!

– Vi skal sette Tromsø på hodet og riste pengene ut!, sier Ringvold humoristisk til gjengen som skal ut og bære bøssene. For å vise hvordan det skal gjøres, stiller ordfører Jens Johan Hjort opp — og det opp ned!

– Nå skal vi riste ordføreren! kommer det fra aksjonsleder Ringvold.

Og det går troll i ord: Plutselig står ordføreren på hodet, godt holdt oppe av russen, og det som faller ut av lommene hans, går i bøssa.

– Jens Johan er med som storsamler, og han er en god støttespiller. Vi har også fått med TIL-spillere som bøssebærere, forteller Ringvold.

– Og så er det viktig at vi skal kjempe for Tromsøs ære, og ikke se oss slått av Bodø og den summen de har samlet inn. De har allerede samlet inn 282.000 kroner, og vi kan ikke være noe dårligere, supplerer Hjort, etter å ha puttet penger i bøssen.

Engasjert russ

Randi Børresen er distriktssjef i Kreftforeningen, og roser russen for den jobben de gjør.

– Vi merker at engasjementet fra russen er stort, og faktisk samler russen inn 80 prosent av summen som samles inn under Krafttak mot kreft, forteller Børresen.

Alle som er med på innsamlingsaksjonen, får en bøsse å henge i russelua. Børresen synes at russens deltakelse viser at russetida handler om mer enn bare fyll og fest.

– De gjør en fantastisk jobb, og de sier selv at det er noe som virkelig gir dem noe, avslutter Børresen.

LOPPET: Ordfører Jens-Johan Hjort fikk bokstavelig talt lommene tømt da russen fikk informasjon om årets Krafttak mot kreft der de bidrar. Foto: Tom Benjaminsen
KLARE FOR KRAFTTAK: Aksjonsleder Geir Ringvold gjør bøssebærerne klar for Krafttak mot kreft. Foto: Tom Benjaminsen
ROS: Randi Børresen, distriktssjef i Kreftforeningen, roser russen for arbeidet de gjør som bøssebærere. Foto: Tom Benjaminsen