I november flyttet Sentrum postkontor til nye lokaler iFredrik Langes gate. Lokalene er så små og trange at Knut Skjærgård menerpersonopplysninger blir spredt til kunder som er i lokalet.

– Lokalene er så små atman hører samtalene som foregår i skrankene. Det foregår massive krenkelser avpersonvernet, hevder Skjærgård.

Han har selv opplevd aten kunde fikk beskjed om at han ikke hadde dekning på kontoen sin, noe allekunne høre.

LES OGSÅ: POSTBUD STJAL 200 BREV

– Lokalet er ulovlig ogPosten bryter Straffeloven § 390. Hvis ikke de stenger lokalene selv, vil jegpersonlig anmelde saken til politiet, sier Skjærgård.

I § 390 iStraffeloven står det at ”Med bøter eller fengsel inntil 3 månederstraffes den som krenker privatlivets fred ved å gi offentlig meddelelse ompersonlige eller huslige forhold.”

Kø utenfor

Nå som jula nærmer seg med stormskritt og posten av travletider, merkes det spesielt at posten har mindre lokaler enn tidligere.

– Folk står oppåhverandre. Det er en skandale, sier Skjærgård, som ukentlig er innom posten.

Ifølge advokaten er det ikke bare de ansvarlige i Postenen anmeldelse rettes mot, men også de ansatte som betjener skrankene.

– Dette går primært på ledelsen i Posten, men de ansattekan bli straffet for offentlig meddelelse av personlige opplysninger. Det er desom står i skranken og gir opplysningene, sier Skjærgård.

– Hvor graverende mener du dette forholdeter?

– Jeg har reist litt rundt omkring, men jeg har aldriopplevd maken. Det gis private opplysninger mens folk står rett bak deg og kanhøre hva som sies, sier Skjærgård.

En avgjørelse

Informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen, sier at KnutSkjærgård gjerne må gå til anmeldelse.

– Jeg ser fram til at politiet tar en avgjørelse i saken,som er den beste måten å få en avklaring av dette på. Vi har vanskelig for å seat Skjærgård kan komme noen vei med å bruke § 390. Jeg har aldri hørt om noenlignende saker, sier Jakobsen.

Han forteller at Posten nå er inne i en slagsunntakstilstand før jul. Fram til jul må det forventes at det er mye folk påpostkontoret.

– Vi er inne i årets desidert mest hektiske dager, noe defleste kundene har forståelse for. Lokalene vi har nå er betraktelig mindre ennde vi hadde, men vi kan ikke ha lokaler som er konstruert for to hektiskejuleuker.

NYE LOKALER: Posten flyttet inn i nye lokaler i midten av november.