Denne helgen er det duket for sesongens siste løpshelg. Nordnorsk mesterskap går av stabelen i Bardufoss, og Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag suste til topps.

Fredag vant hun fem kilometer fristil, og lørdag fulgte hun opp med seier på 15 kilometer klassisk fellesstart.

- I dag var det skikkelig morsomt å gå, og det var artig å gå fellesstart igjen. Formen er upåklagelig, sier Theodorsen til iTromsø.

I mål var hun snaue to minutter foran Christina Rolandsen fra Fauske IL, som ble nummer to.

Slo seniorene

I seniorklassen gikk Maria Nysted Grønvoll fra Team Nord-Norge og Furuflaten til topps. Hennes tid var dog snaut minuttet svakere enn Theodorsens.

- Jeg er usikker på hvor godt løpet hennes var, men jeg er veldig fornøyd med mitt. Det har gått over all forventning i det siste.

- Jeg har aldri vært i så god form i hele min karriere, sier hun sikkert.

- Er det ikke dumt at sesongen da er over?

- Jo, det er litt vemodig. Vi har jo så godt føre i Tromsø. Da får jeg bare bruke det som inspirasjon inn mot neste sesong, sier hun.

Theodorsens klubbkamerat Martin Bentzen kan også kalle seg nordnorsk mester etter lørdagen. I M17-klassen slo han alt og alle, og i mål var han 25 sekunder foran Magne Svendsen Esjeholm fra Alta, som tok sølvet.

Snorri nummer to

Snorri Einarsson måtte nok en gang se seg slått på herrenes 30 kilometer fellesstart. Klubbkamerat i Team Nord-Norge Andreas Nygaard slo Snorri med fem sekunder.

I morgen — på mesterskapets siste dag — er det klart for stafetter i Bardufoss.

- Det blir bra. Jeg skal gå sammen med Marit Robertsen, og hun gjorde et sterkt løp på fredag, sier Theodorsen.

- Dere går for gull?

- Jeg skal i alle fall gå så fort jeg kan.