Da ordfører Jens Johan Hjort så avslutningen på Tour de France fikk han med seg Knut-Eirik Dybdal som meddelte at Hjort hadde lovet 100.000 mennesker langs løypa under Arctic Race.

– Da begynte hjertet mitt å slå raskere, innrømmer Hjort.

Ønsker folkefest

Han påpeker at Arctic Race blir sendt til over 190 land på TV og mener det er en fantastisk mulighet til å markedsføre Tromsø.

– Folkelfest rundt løypa er utrolig viktig, men Tromsø kommune har ikke penger til å belønne gode stunt. Derfor måtte jeg finne på noe annet, forklarer Hjort.

– Gjør hva som helst

Under sykkelrittet vil TV2, med Dag Otto Lauritzen, kjøre rundt for å finne blinkskuddene fra løypa. Tromsøværinger som finner på det beste stuntet blir belønnet med ordføreren Jens Johan Hjort i en dag.

– Jeg gjør hva som helst, men selvfølgelig innenfor visse grenser. Alt fra plenklipping til maling av hus stiller jeg gledelig opp for å gjøre, sier Hjort.

Egen jury

Og om du vil se ordføreren male garasjen din, må du imponere med et morsomt stunt.

– Jeg håper på å få med Dag Otto Lauritzen i juryen, men jeg har ikke fått avklart dette med han enda. Sammen kan vi bedømme det beste innslaget, forklarer Hjort.

– Grunnen til at jeg lover meg bort i en dag er for å få litt ekstra liv i gatene og jeg håper det kan være en inspirasjon. Det er sikkert noen som trenger en plenklipp av ordføreren, forteller en latterfull Hjort.