Da iTromsø besøkte Kvaløysletta ungdomsskole på onsdag var forberedelsene til årets revy godt i gang.

– Vi har kjørt andre gjennomkjøring i dag, så jeg vil si vi er godt i rute. Neste onsdag må det hele være ferdig, sier Henrik Spantell Valdermo (17), som sammen med Erik Jakobsen (17) og Benjamin Seljelv (17) er årets hovedinstruktører.

Se bilder fra fjorårets Monkeyrevy her

Jubileumsrevy

Onsdag er det nemlig duket for premiere på årets første ungdomsskolerevy.

– I tillegg er det Monkeyrevyens tiende år! Vel, det er ellevte gang det er revy, siden de kjørte to revyer det første året, men vi skal feire likevel, forteller den ferske revylederen Ida Karlsen (15).

Sammen med kompanjong og medleder Hanne Kristine Kroken (15) har hun ansvaret for at alt går som det skal.

– Det er ikke så lett når 160 elever kommer sammen for å skape revy, legger Kroken til.

Karlsen og Kroken er helt ferske som revyledere, og de medgir at de ikke helt var forberedt på alt arbeidet som følger en lederrolle. Likevel er de enige om at det så langt har vært utrolig lærerikt.

– Det var veldig mye mer jobb enn jeg først trodde, men jeg har virkelig lært å prioritere og delegere. Man blir av nødvendighet effektiv, konstaterer Karlsen.

De to forteller at de ikke har planlagt noe ekstra i anledning jubileet, utover å skape en ekstra morsom revy.

Les også: Nå er det igjen revysesong

Bakvendtland

Temaet for årets revy er ifølge de to lederne ”Bakvendtland”.

– Vi har latt oss inspirere av Alf Prøysens sang. Det handler om å snu opp ned på hverdagslige hendelser. Å ta noe helt normalt og gjøre det baklengs, utdyper Valdermoe.

Ifølge de tre hovedinstruktørene, som i likhet med revyledelsen er nye av året, har det så langt vært både utfordrende og morsomt å skape revyen.

– Det har vært noen lange dager. Det har hendt at vi har skrevet til klokken 05.00 på morgenen – for så å dra på skolen klokken 08.00. Det er tungt, men absolutt verdt det, sier Erik Jakobsen.

Med seg på laget har de tre hovedinstruktørene en rekke instruktører og 14 ivrige aktører.

Først ute

Christine Gamst (14), Martin Løvsal (14), Jenny Hansen (14) og Solan Rasmus Noer Lie (13) er alle i sistnevnte gruppe. De forteller at de grugleder seg til premièren.

– Det blir utrolig spennende, sier Gamst.

– Ja, jeg tror det blir skikkelig bra til slutt. Nå sitter ikke ting helt ennå, men det skal det heller ikke gjøre etter bare ei uke med øving, supplerer Lie.

At resultatet blir bra, er det heller ikke tvil om blant ledelsen.

– Vi har utrolig mange flinke mennesker her, så det tror jeg vi klarer, sier Kroken.

– Også er vi jo først ute. Det betyr at vi ikke kopierer andre revyer, men stiller med helt nytt materiale, skyter Karlsen inn.

Se video øverst i saken for en smakebit på årets revy

Kosebamse: Hanna Lorentsen (14) (til venstre) og Rikke Ditlefsen (14) er revyens kosebamser. De har ansvaret for å kose med slitne revyarbeidere – slik som konseptleder Torbjørn Breivik (15). Foto: Tom Benjaminsen
I BAKVENDTLAND: Ingrid Deinboll (14), Christine Gamst (14), Martin Løvsal (14), Jenny Hansen (14) fremfører stykket ”Sosialt ukomfortabel” under onsdagens andre gjennomkjøring. Foto: Tom Benjaminsen
INSPIRASJON: Hovedinstruktørene Henrik Spantell Valdermo (17), Erik Jakobsen (17) og Benjamin Seljelv (17) har latt seg inspirere av Prøysen. Foto: Tom Benjaminsen
GRUGLEDER SEG: Aktørene Christine Gamst (14), Martin Løvsal (14), Jenny Hansen (14) og Solan Rasmus Noer Lie (13) både gruer og gleder seg til premièren.. Foto: Tom Benjaminsen
LEDERTEAMET: Revyledere Ida Karlsen (15) og Hanne Kristine Kroken (15) har jobbet mye den siste uka, men gleder seg til å ta fatt på nok ei revyuke. Foto: Tom Benjaminsen