Lanes: Nøyaktig én måned etter at første bil ble presentert i iTromsø har juryen landet på fem biler som skal være med i en finale med SMS-stemmer fra våre lesere.

De fem er:

Bil 1: Imperial Crown

Bil 2: Ferrari 355

Bil 3: Chevrolet 1300

Bil 4: Porsche 911

Bil 5: Volvo PV

For å stemme på din favoritt må du sende SMS til 2399 med kodeord og tallet på bilen.

Juryen har bestått av bilselger Tom Karlsen på Bilinord, daglig leder Lene Varpe på Biltema, iTromsø-tegner Odd Klaudiussen og byens bilnestor Arne-Tinus Austad.

Austad er juryformann og medgir at det har vært tøft å velge ut finalistene.

– Det har vært en veldig fin blanding av biler og det har vært utrolig vanskelig å plukke ut finalistene. Jeg må si jeg er imponert over bilparken i Tromsø, sier Austad.

Austad nevner blant andre Wolseleyen til Bror Hartvigsen og Mercedes 450-en til Steinar Grønnås som gode kandidater. Men han havnet til slutt på en svær amerikaner – faktisk en av de aller største.

– Ja, for meg blir det Imperial Crown. Det er nesten definisjonen på en svær, fet bil. Det var en luksusbil og den konkurrerte med Cadillac når den kom ut, sier Austad.

Italia for ”Klaudius”

Odd Klaudiussen foretrakk imidlertid Italia da han nominerte sin bil – Arve Hopanengs Ferrari 355.

– Det må bli Ferrari som feteste bil for meg! Italienske eksotiske superbiler er ikke hverdagskost på Tromsø-veiene og denne Ferrarien er i tillegg meget pen og godt tatt vare på, sier ”Klaudius”.

Også Tom Karlsen var på Ferrarien, men ettersom denne allerede var nominert ble det tysk på Karlsen

Hos meg sto det imellom 911 eller Ferrarien. Dette er to biler jeg ville snudd meg etter på gaten. Dette er to biler som jeg tror mange har som sin guttedrøm, sier Tom, som dermed bidrar til at Tom Espen Pedersens Porsche 911 er i finalen.

Svensk finalist

Det fjerde jurymedlemmet Lene Varpe valgte en gammel svensk bil som ”sin” – nemlig Volvo PV-en til Kristine Berger og Trond Sørbøe.

– Det var vanskelig i år. Men nostalgien seiret. Volvoen får meg til å smile, sier Varpe.

I tillegg nominerer juryen Chevrolet 1300 til Tobias Lorentsen.

- Det er en bil som jeg tipper ungdommen vil anse som fet også, sier juryformann Austad om bilen - til tross for at den er 63 år gammel.

Se web-tv med bilene på itromso.no!

FERDIGSNAKKET: Juryen i årets konkurranse har bestått av Tom Karlsen, Lene Varpe. Odd Klaudiussen og Arne-Tinus Austad. Foto: Ronald Johansen