Sentrum: Siden torsdag har hele sentrum vært fylt med visuell kunst, debatter og forestillinger i regi av Tromsø Open.

Fra Bangsundbrygga i nord til Kysten i sør har folk fått muligheten til å se hvordan kunstnere jobber, se kunst og være med å diskutere kunst.

Bangsundbrygga (gamle Driv) er et av stedene som er nytt for året. Hele huset har vært fylt med variert kunst og slik ønsker Liv Bangsund og Marita Isobel Solberg, som sitter i styret til Tromsø Open at det skal være i lang tid fremover. De vil nemlig starte opp et slags ”kunstens hus” nede på brygga.

– Vi har et håp om at dette huset kan bli kunstnernes hus hvor man kan stille ut kunst året rundt. Tromsø Open er en ting, men dette kan bli et sted hvor mange kunstnere i byen får mulighet til å vise seg frem, sier Solberg.

Farens ønske

Det er heller ikke tilfeldig at Bangsund er engasjert i saken. Navnet på brygga er nemlig oppkalt etter hennes bestefar, Erling Bangsund, som startet Bangsund trelasthandel sammen med broren i 1939.

– Etter bestefar var det pappa som tok over. Jeg vet at bestefar hadde ønsket at dette huset ble brukt til kunst. Han hadde syntes det hadde vært så flott om han hadde sett slik det er i dag, fylt med kunst fra topp til bunn, sier Bangsund.

Kan bli en realitet

Begge de to styremedlemmene har tro på at deres drøm om et kunstens hus kan bli til virkelighet.

– Vi har allerede fått lov til å bruke bygget i en måned fremover. Det som er så fint med lokaliseringen er at publikum lett kan komme innom å få oppleve alle Tromsøs kunstnere midt i byen, sier Solberg.

Det er Pellerin som eier bygget og Kenneth Bless, administrerende direktør sier at det er absolutt en mulighet for at dette kan bli en realitet.

– Vi er positiv til ideen og jobber med flere parallelle spor for å finne ut hva bygget skal brukes ti, men dette er altså et av sporene vi jobber etter. Jeg vil ikke si noe til avisen foreløpig, men det er absolutt en mulighet, sier Bless.

KULTURSJEFEN: Her ser vi Marita Isobel Solberg ved et maleri av Kåre Sørensen malt av Magnar Blix Rudi.