Dommerfullmektig Magnus Leistad mener at Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange og partner Andreassen ikke opptrådte i strid med lovverket rundt salget av Tromsø-selskapet Langsund II AS. Rederiet eide trålere og fiskekvoter. Eks-rederen var av den oppfatning at advokaten inngikk en ugyldig avtale med Olympic Fiskeri AS på Møre. Det gjorde at han tapte 120 millioner kroner på salget.

Dyr prosess

I stedet for millionerstatning, må Arild Karlsen ut med nesten 730.000 kroner — saksomkostninger advokatfirmaet har hatt i den omfattende prosessen. Beløpet kommer i tillegg til honorarene prosessfullmektigene til eks-rederen skal ha.

I dommen presiseres det at Karlsen ikke kan få medhold i sine anførsler fordi det verken foreligger svik, tvang, ond tro eller privatrettslige ugyldighetsgrunner.

Heller ikke anførselen om at avtalen var proforma, ble tatt til følge. Retten viser her til Fiskeridirektoratet bruk av uttrykket «proforma-prosjekt» som gikk på at selv om Arild Karlsen flyttet til nordvestlandet, var ikke det tilstrekkelig til at avtalen kunne godkjennes.

Advokat Ole-Martin Lund Andreassen Foto: Ronald Johansen