Dommen i Nord-Troms tingrett falt i Krysspress’ favør.

Daglig leder i Krysspress, Skjalg Andreassen, sier han er lettet over rettens kjennelse.

– Jeg er lettet over at dommen har falt i vår favør, men så må vi jo bare vente på om dommen blir anket eller ikke. Dette har plaget oss i to og et halvt år, og det er ingenting i denne saken som gjør oss glad.

– Belastende

Han sier brannen, som skjedde i mai 2012, rammet dem hardt.

– Brannen i seg selv rammet oss veldig hardt, vi sto uten kontor og måtte bygge oss opp på nytt. Så snart vi klarte det, fikk vi dette søksmålet på oss.

Andreassen sier det har vært to lange år siden brannen.

– Denne saken har plaget oss i to og et halvt år og vi har hatt dette søksmålet hengende over oss. Det har på alle måter vært belastende og tungt.

Lagde seg lunsj

Advokat Bjørn August Krane representerer Pegasus Publisering AS, som eier Krysspress.

– Vårt mål var å bli frifunnet og det er oppnådd. Vi er fornøyd med at dommen går i vår favør.

I mai 2012 lagde en ansatt seg lunsj på kjøkkenet, like før brannen ble oppdaget. Forsikringsselskapet Gjensidige mener at det var denne ansattes uaktsomhet som førte til brannen, noe motparten var uenige i.

Gjensidige har gjort arbeidsgiveransvar gjeldende overfor Pegasus Publisering AS. Forsikringsselskapet mener brannen startet som følge av at den ansatte kom bort i en bryter til en av kokeplatene på kjøkkenet.

– Det har vært en tøff sak, men nå er de frifunnet fordi retten ikke finner det som har skjedd uaktsomt. Dette er noe vi er veldig enig i og det vi prosederte på i retten. Det som eventuell skjedde var et uhell, ikke uaktsomhet, sier Krane.

Ikke uaktsomhet

I dommen heter det at retten mener brannen etter all sannsynlighet startet på koketoppen.

Retten finner også at den mest sannsynlige årsaken til brannen var at en av kokeplatene ble slått på og antente noe brennbart som lå over eller i nærheten av kokeplaten.

Retten mener også at den mest sannsynlige årsaken er at en ansatt kom bort i bryteren da han tørket av benken etter å ha spist lunsj.

200.000 kroner

Rettens syn er at den ansatte ikke handlet uaktsomt, men at det var et uhell.

Pegasus Publisering AS er slik frifunnet fra de ansvarsgrunnlag som er påberopt av Gjensidige. Gjensidige er også dømt til å betale saksomkostninger på 200.000 kroner. Gjensidige kan anke dommen og ankefristen er en måned.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med advokat Ståle Hovda som representerer Gjensidige.

BRANNEN: Brannen i Krysspress-lokalene i Mack-kvartalet i mai 2012. Foto: Tor Farstad